Hi-Tech

Lenovo lansează noi laptopuri ThinkPad și un monitor portabil

scris pe 12 Aug 2011 de Constantin Barbu 11941 vizualizări
lenovo

Lenovo a anunțat vineri două noi modele de computere portabile ThinkPad Edge, unul de 14 inci și unul de 15,6 inci, destinate segmentului business. Ambele laptopuri sunt bazate pe procesoare AMD A-Series și folosesc cipuri grafice dedicate AMD Radeon. Pe lângă cele două notebook-uri, compania a lansat și un monitor portabil de 14 inci cu conectare pe USB, destinat utilizatorilor care au nevoie de mai mult spațiu de lucru chiar și atunci când sunt în mișcare.

Laptopurile E425 (14 inci) și E525 (15 inci) sunt cu până la 13% mai subțiri decât modelele precedente, conform producatorului, și includ în mod standard tastaturi rezistente la lichide vărsate accidental și display-uri LED. Ambele pot folosi până la 8GB de memorie RAM și sunt disponibile în configurații cu hard-disk-uri de până la 750GB.

Noul monitor portabil, cu numele complet ThinkVision LT1421, are o diagonală de 14 inci (35,5 cm) și primește semnal video și curent electric prin intermediul unui singur port USB. Unghiul standului integrat poate fi ajustat pe verticală, iar luminozitatea este reglabilă în 16 trepte. Mai multe detalii pe Lenovo.com.

4 comentarii

 • sila pe 13 Aug 2011

  cuvintu “inci” nu exista in dictionarul romane. eventual arata cum se pronunta. enovo are probleme mari de calitate. de pilda, la calculatorul pe care i folosesc, litera L merge cu rugaciuni.

  Reply
 • rn pe 14 Aug 2011

  oricum ar fi, pluralul acestui cuvant vechi roman “inch” la mama lui este “inches”. in limba mai moderna ar fi “incis” si nu “inci”
  oricum o dai ca e din dex sau nu e din dex, forma “inci” este pentru omul simplu.
  [editat de StyleReport.ro]

  Reply
 • ampersand pe 14 Aug 2011

  Pt ante”vorbitori”: Nu ştiu când s-a introdus în DEX “inciul”, ante-89 era “ţol” (25.4 mm)

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului