Hi-Tech

Leica lansează un aparat foto full-frame digital alb-negru și un nou compact ultra-performant

scris pe 11 Mai 2012 de Constantin Barbu 14401 vizualizări
feat leica

Leica a prezentat un nou aparat foto cu o caracteristică radical diferită de orice altceva disponibil pe piață: poate capta imagini exclusiv în tonuri de gri.

Noua cameră folosește un senzor de 18 megapixeli de dimensiunea unui clișeu clasic de film (24×36 milimetri) și promite o calitate a detaliilor mult superioară aparatelor foto cu senzori color. În senzorii folosiți pe majoritatea covârșitoare a camerelor disponibile pe piață, culoarea este captată prin intermediul unui filtru de culoare atașat deasupra unui senzor esențialmente monocrom. Pentru a genera culoare în fiecare pixel din imagine finală, camera interpretează semnalul mai multor micro-elemente de captare.

 Noul M Monochrome folosește toți captatorii la capacitate maximă, cu pierderea culorii, dar, teoretic, cu o claritate și cu un nivel al detaliilor mult superior. Aparatul promite o paletă a sensibilității ISO de la 160 la 10.000, iar pachetul include și o copie a programului de procesare foto Adobe Lightroom 4.

 

La nivel exterior, noul aparat din seria M arată aproape identic cu modelul M9-P, despre care am scris la lansarea de anul trecut. Prețul noului aparat este cu aproximativ 1000 de euro mai mare decât cel al modelului color și este situat în jurul sumei de 8000 de euro.

 Alături de M Monochrome, Leica au lansat și un nou obiectiv standard de 50 mm, PO-Summicron-M 50 mm f/2 ASPH, despre care compania spune că este “primul obiectiv fotografic optimizat pentru necesitățile senzorilor de înaltă rezoluție”.

 

Dincolo de noul model extoic, Leica a prezentat și a doua generație a seriei X. Noul model X2 este proiectat exterior tot în stilul aparatelor foto clasice, dar conține un senzor APS-C de 16,2 megapixeli, capabil să atingă o sensibilitate ISO 12500.

 

Camera include un obiectiv Leica Elmarit 24 mm f/2.8 ASPH și este optimizată pentru contol manual al tuturor parametrilor fotografici. Pentru prima dată în istoria aparatelor avansate Leica, X2 permite atașarea unui vizor electronic cu o rezoluție de 1,4 megapixeli, alături de care a fost păstrată și opțiunea unui vizor clasic, optic, atașabil pe patina de blitz. Prețul noului aparat va fi de aproximativ 2000 de euro, iar detalii complete despre noile modele sunt disponibile pe site-ul oficial.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului