Hi-Tech

Urmatorul iPhone se lansează azi – ultimele previziuni

scris pe 04 Oct 2011 de Constantin Barbu 14073 vizualizări
ip5

La fel ca aproape în fiecare an, înaintea lansării oficiale a unui nou iPhone nu se știe aproape nimic despre cum va arăta sau cum va funcționa noul terminal. Totuși, încă de la începutul anului, zeci de zvonuri au circulat pe internet, unele acompaniate de imagini cu presupuse prototipuri ale unor iPhone-uri de geneația a cincea. StyleReport.ro a compilat o listă a celor mai vehiculate informații despre lansarea din această seară.

iOS 5

Dacă există o singură informație care să fie 100% sigură despre noul iPhone, aceasta este că va rula versiunea a cincea a sistemului de operare mobil de la Apple. Noua ediție va aduce un sistem îmbunătățit de notificări, similar cu cel folosit de Google pentru Android, plus o serie suplimentară de peste 200 de funcții noi.

Dacă marea majoritate a noutăților din sistemul de operare au fost prezentate deja și pot fi văzute în clipul video de mai sus, presa de specialitate a speculat în ultima perioadă că Apple ar putea adăuga în iOS un sistem extrem de avansat de recunoaștere a comenzilor vocale. De exemplu, dacă zvonurile se materializează, noul telefon ar putea primi instrucțiuni de la utilizator sub forma unor propoziții non-standard: ar fi suficient să spunem ”adaugă o întâlnire pentru miercuri seara la ora 7” pentru ca telefonul să înțeleagă și să îndeplinească acțiunea. Din păcate, chiar dacă noul sistem ar fi implementat, șansele ca el să funcționeze și în limba română sunt destul de reduse. Puteți vedea un concept al noului sistem în clipul de mai jos.

Mai multe modele disponibile

Apple ar putea lansa două versiuni de iPhone în acest an, una cu un design nou, care s-ar putea numi iPhone 5, plus o variantă de iPhone 4 cu mai multe îmbunătățiri, care s-ar putea numi iPhone 4S. În acest fel, Apple ar putea ataca și segmentul de piață al telefoanelor inteligente cu preț mai redus, dominat la ora actuală de platforma Google Android. Un alt zvon spune că terminalul iPhone 3GS ar putea fi oferit gratuit la abonament de către operatorii de telefonie, dar, din nou, nu se știe nimic sigur.

Design

Informațiile care circulă pe internet pot fi rezumate în două variante: fie următorul iPhone ar putea avea un design aproape identic cu actuala generație, dar cu un display ceva mai mare și cu un design diferit al antenei, fie ar putea avea o construcție din aluminiu cu un aspect similar tabletei iPad 2. Este aproape sigur că noul telefon, indiferent de design, va avea un ecran de dimensiuni mai mari, dar nu se știe dacă Apple va opta pentru un șasiu mai mare sau doar va extinde display-ul până la marginea carcasei. Mai multe site-uri de specialitate au spus că Apple ar putea modifica și butonul de meniu din partea de jos a telefonului, fie printr-o variantă ceva mai lată (și mai fiabilă, sperăm), fie prin eliminarea sa completă și înlocuirea sa cu gestrui multi-touch. Puteți vedea mai jos rezultatele muncii unei echipe germane care a creat un model fizic al viitorului telefon, bazat pe zvonurile de pe internet.

Dotări tehnice

Este aproape sigur că a cincea generație de iPhone va folosi procesorul dual-core Apple A5, același cip folosit și pentru tableta iPad 2. Memoria RAM ar putea fi extinsă la 1GB (de la 512MB, cât este în prezent), iar camera va primi cel mai probabil un senzor nou, cu o rezoluție de 8 megapixeli și poate un flash mai bun. Noul model ar putea filma și clipuri FullHD, mai ales că există speculații conform cărora va exista și un model de 64GB. Rezoluția displat-ului va rămâne cel mai probabil aceeași din prezent, 960×640 pixeli, dar cu o denistate a punctelor ceva mai mică, în cazul în care suprafața crește. Display-ul va fi cel mai probabil în continuare un LCD IPS și nu OLED. Este extrem de probabil ca noul telefon să primească și un cip NFC, util pentru efectuarea de plăți cu valoare mică folosind direct telefonul.

La capitolul îmbunătățiri improbabile, sunt șanse minime ca Apple să includă compatibilitate 4G, radio FM și un ecran 3D pe noul model.

Ce credeți că va aduce nou ediția a cincea a seriei iPhone? StyleReport.ro transmite live-text lansarea noului model începând cu ora 20:00.

4 comentarii

 • ConstruireaCasei.wordpress.com pe 04 Oct 2011

  Pe langa facilitatile excelente oferite, foarte multi cumparatori vor plati multi bani motivati fiind nu de necesitate ci de snobism.

  Reply
 • Anonim pe 04 Oct 2011

  Interesant , dar in continuare consider ca cel mai bun design a fost cel de la 3G/3GS. IOS 5 are multe noutati. [editat de StyleReport.ro]

  Reply
 • kLM pe 04 Oct 2011

  Din pacate acest articol intra in categoria cancane: “s-ar putea”, “cica”, “uite ce zice Costel”.
  Deoarece StyleReport ne-a obisnuit cu altfel de articole, speram sa fie o simpla scapare generata de o simpla frenezie aifonista (pe care as caracteriza-o printr-un termen argotic insa nu aici) a autorului.

  Reply
 • V pe 05 Oct 2011

  “Stirea” ma lasa indiferent. Personal nu am de gand sa folosesc in veci nimic care sa aiba un “apple” pe el. Firma asta imi produce o repulsie teribila, probabil legat de felul in care sunt gandite toate produselor lor (in ideea de a mulge la maxim clientii de bani), marketingul agresiv si comportamentul mizerabil fatza de alte firme concurente (ex. samsung).

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului