Hi-Tech

iPad mini – ultimele previziuni

scris pe 23 Oct 2012 de Constantin Barbu 8666 vizualizări
ipad mini feat

În 2010, Apple a creat prin iPad un aparat care a redefinit complet modul în care sunt văzute calculatoarele personale. Astăzi, compania e așteptată să lanseze iPad Mini. Urmăriți evenimentul transmis LIVETEXT de la ora 20.00.

> conferinta de lansare s-a incheiat.

> 32GB mini WiFi – $429, 64GB WiFi – $519; modelele 4G sunt cu $130 mai scumpe decat cele WiFi;

> disponibil in SUA incepand cu 2 noiembrie;

> iPad 2 ramane pe piata, la acelasi pret de pana acum;

> pret de pornire pentru modelul de 16GB – 329$ in Statele Unite;

> autonomie 10 ore;

> camera foto de 5MP, camera frontala HD, compatibilitate LTE;

> procesor Apple A5, la fel ca iPad 2;

> ecran cu rezolutie 1024×768 pixeli, la fel ca iPad 2;

> 7.2 mm grosime, 308 grame, 7.9 inci diagonala, margini foarte inguste ale display-ului;

> iPad mini

> acelasi design, aceleasi preturi pe care le-a avut iPad 3 la lansare;

> conector Lightning, 10 ore de autonomie, camera frontala 720P, LTE, WiFi

> procesor nou, Apple A6X, cu performante “de doua ori mai bune decat A5X”, procesorul folosit in iPad 3;

> APPLE LANSEAZA iPAD 4

> modelul de 21.5-inci va costa $1,299 cu un procesor Intel i5 la 2.7GHz, 1TB HDD si 8GB of RAM;

> un nou sistem de stocare hibrid, care combina 128GB SSD (expansibil in functie de configuratie) si 1TB HDD intr-un singur volum, pentru o performanta mai buna;

> disponibil in doua variante – 21.5 inci si display IPS 1920×1080 pixeli sau 27 de inci si display IPS 2560×1440 pixeli;

> Intel Core i5 sau i7, pana la 32GB de memorie RAM si 3TB HDD sau 768GB SSD;

> ecranul noului iMac va avea “cu 75% mai puține reflexii” decat editiile precedente;

> iMac – desktop-ul all-in-one Apple primeste un nou design, semnificativ mai subțire;

> Versiunea cu procesor 2.5GHz cu 4GB of RAM și 500GB HDD costă $599.

> Mac Mini – 4 sloturi USB 3.0, cititor carduri SD, până la 16 GB RAM

> Noul MacBook Pro 13 inch, cel mai ușor MacBook Pro construit, cu 20% mai subțire decât generația precedentă

> Preț: 1.699 dolari pentru modelul 2.5 dual-core i 5 cu 8 GB RAM, disponibil în SUA de astăzi

> Specificații tehnice: Până la 768 GB capacitate de stocare SSD, 8 GB RAM, procesor Intel Dual-core i3 sau i5, 2.5 Ghz

Ecran Retina Display 4.096.000 pixeli, 1.5 kg, 2 porturi Thunderbolt, card SD, port HDMI, USB 3.0, fără unitate optică, cameră Facetime cu rezoluție 720p

> Noua versiune a app-ului iBook disponibilă la download de astăzi

> iBook Store a ajuns la 1.5 milioane de cărți disponibile, 400 milioane downloaduri

> iOS Apps: 275.000 App-uri dedicate pentru iPad // 35 de miliarde de download-uri în total ale app-urilor din AppStore

> iPod: 3 de milioane de exemplare vândute // 200 de milioane de dispozitive mobile au făcut upgrade-ul la iOS 6

> Sunt prezentate rezultatele iPhone 5 – 5 milioane de exemplare vândute în primul weekend, cel mai bine vândut telefon din istoria companiei

> Conferința a început. Tim Cook, CEO Apple, va prezenta evenimentul.

 

StyleReport.ro transmite LiveText lansarea noului iPad Mini începând cu ora 20:00. Transmisia are la bază feed-urile venite din partea The Verge, Gizmodo și Engadget

Diagonală mai mică. Poate singurul lucru care se știe cu certitudine despre noul iPad Mini este că va avea o diagonală mai mică decât tabletele Apple de până acum. Dimensiunea cea mai vehiculată este de 7.85 inci (19.9 cm), în ciuda faptului că Steve Jobs a spus la lansarea primului iPad că Apple nu va produce o tabletă atât de mică din cauza problemelor de ergonomie. Se pare că diagonala de 7.85 inci, atipică pe piață, a fost aleasă pentru ca elementele interfeței să aibă aceeași dimensiune ca și pe iPhone (o argumentație completă poate fi citită pe castirony.com). În plus, dat fiind că noul iPad va avea cel mai probabil un raport de aspect de 4:3, suprafața ar urma să fie semnificativ mai mare decât cea de pe tabletele concurente.

Probabilitate: 99%.

Ecran non-Retina, bazat pe tehnologoie IGZO. Este destul de puțin probabil ca Apple să folosească un panou cu densitate a pixelilor de peste 300 DPI în noul iPad Mini. În schimb, cel mai probabil display-ul va avea același raport de aspect 4:3 ca iPad-ul “mare” și o rezoluție de 1024×768, la fel ca iPad 2. Densitatea ar fi mai mare decât pe acest model (~160 ppi vs. 132 ppi), iar tehnologia din spate ar fi complet diferită. iPad Mini ar putea fi unul dintre primele aparate care folosesc ecrane bazate pe tehnologia IGZO, care permite construcția de panouri mult mai subțiri, mai ușoare, cu un consum scăzut de energie și cu margini mai înguste.

Probabilitate non-Retina: 80%; probabilitate Retina: 20%.

Concept pentru iPad Mini. Foto: Martin Hajek

Procesor identic cu iPad 2. Cel mai probabil, iPad Mini va integra aceleași componente cu generația a doua a tabletei Apple: procesor A5 dual-core și 512MB memorie RAM. Capacitatea de stocare va porni în schimb de la 8GB, pentru a menține costurile de producție la un nivel mai redus. La fel ca tabletele de până acum, iPad Mini ar urma să aibă variante 3G/4G și WiFi.

Probabilitate: 80%. 

Concept pentru iPad Mini, alături de iPod Touch și iPad 3. Foto: iMore

Carcasă unibody, foarte subțire. După cum spuneam mai sus, folosirea unei noi tehnologii pentru ecrane ar putea permite Apple să construiască o tabletă extrem de subțire, fără să fie compromisă autonomia. Corpul aparatului va fi cel mai probabil tot unibody, ca la toate iPad-urile de până acum, iar grosimea aparatului ar putea fi chiar mai mică decât cea a iPhone 5 (7.6 mm). În plus, zvonurile spun că noul iPad ar putea fi disponibil în mai multe culori, la fel ca iPod Touch. Probabilitate: 80%.

 Concept pentru iPad Mini. Foto: Martin Hajek

Conector Lightning. iPad Mini va folosi în mod aproape sigur noul conector Lightning, care a fost lansat odată cu iPhone 5 și noua generație de iPod-uri.

Probabilitate: 99%.

Camera de 5MP. La fel ca noul iPod Touch, iPad Mini va folosi cel mai probabil o cameră de 5 megapixeli și una frontală cu rezoluție VGA.

Probabilitate: 90%.

Concept pentru iPad Mini. Foto: Martin Hajek

Preț sub 300 de Euro. iPad mini va fi în mod sigur cea mai ieftină tabletă Apple de până acum. Pe o piață ocupată în acest moment mai ales de Amazon și Samsung, compania ar putea concura la un preț de sub 300 de euro pentru modelul de bază (8GB, WiFi), deși nu este sigur că Apple ar putea vinde noul iPad la prețul unui iPod Touch.

Probabilitate: 75% sub 300 Euro, 99% sub 400 Euro.

4 comentarii

  • maruta pe 22 Oct 2012

    Pai din ce scris mai sus, noul iPad depaseste Google Nexus doar la pret.

    Reply
    • popas pe 23 Oct 2012

      Estimarile mele sunt:
      1. Diagonală mai mică: 100%
      Altfel nu s-ar numu mini iPad

      2. Ecran non-Retina: 100%
      Pentru aceasta diagonala, o densitate a pixelilor de 255 dpi ar insemna o rezolutie de 1600 x 1200; pentru o densitate de >260 dpi ar insemna o rezolutie ciudata – nu ca ar fi ceva anormal pentru produsele Apple, dar a fragmenta puternic ecosistemul de aplicatii.
      Mini Ipad va avea rezolutia 1024 x 768, ceea ce va insemna o densitate de 163 dpi, ceea ce nu este chiar rau.

      3. Procesor identic cu iPad 2: 50%
      Se poate ca Apple sa puna un sufix in spatele numelui procesorului, un fel de A5s, sau A5i pentru a arata ca este ceva mai bun fata de un produs de “acum 2 ani”; In fapt, va fi acelasi procesor folosit la generatia anterioara de ipad;

      4. RAM = 500 MB: 100%

      5. minim 8 GB: 100%
      Apple mizeaza pe faptul ca oamenii vor da 100 USD in plus pentru tableta de 16 GB, si vor putea sa spuna ca au scos si ei tableta de 8 GB

      6. Carcasă unibody, (foarte) subțire: 100%
      Ma intreb daca va fi de plastic sau tot de aluminiu.

      7. Conector Lightning: 100%

      8. Pret = 330 USD pentru cea mai slaba tableta; fiecare model cu ceva in plus va costa cu 100 USD mai mult.

      La ce caracteristici are, tableta Nexus este net superioara. Unele dintre aplicatiile dele mai valoroase de pe tableta Nexus sunt mai bune decat cele de pe tableta iPad:
      - SIRI de pe ipad este jalnica in comparatie cu Google Now; cine are Jelly Bean stie despre ce e vorba
      - Apple Maps nici nu poate fi comparata cu Google Maps
      - SO Android este net superior iOS, prin ergonomie, eficienta, rapiditate, personalizare, integrare cu aplicatii terte,

      Tableta mini iPad ar putea excela fata de Nexus prin:
      - aspect de produs premium, in cazul in care va avea carcasa din aluminiu (ambalaj frumos, dar gust sec)

      Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului