Hi-Tech

Holograme, ecrane ultra-subțiri și sinergie totală între aparate – viitorul după Microsoft

scris pe 31 Oct 2011 de Constantin Barbu 13251 vizualizări
Screen shot 2011-10-31 at 15.23.04

În viitor, aparatele electronice pe care le vom folosi vor avea doar câțiva milimetri grosime, vor putea fi transparente sau opace în funcție de situație și vor comunica între ele într-un mod extrem de simplu și de natural. Computerele viitorului vor putea fi controlate printr-o multitudine de mijloace, de la clasicul input tactil, la comenzi gesticulate prin interfețe în stilul Xbox Kinekt, iar interfețele vor putea fi proiectate holografic. Sună fantezist? Nu și pentru Microsoft.

Într-un clip video lansat recent, compania din Redmond prezintă o viziune a unui viitor în care tehnologia face parte din fibra vieții cotidiene chiar mai mult decât astăzi. Printr-o multitudine de aparate extrem de simple (conectate la un nod central, cel mai probabil), sarcinile de zi cu zi vor putea fi efectuate mai eficient, în moduri mai ergonomice și mai plăcute pentru utilizator. Vă invităm într-o scurtă călătorie în viitorul apropiat, în clipul de mai jos.

5 comentarii

 • Ioan pe 31 Oct 2011

  Bun venit în era Cloud Computing.

  Procesarea se mută pe servere (net superioare oricărui computer), iar calculatoarele vor trebui doar să acceseze conținutul printr-o conexiune foarte rapidă de internet. Spunea cineva legat de asta, că nu vom avea nici măcar sistem de operare pe PC, ci totul va fi în cloud, on-line. Asta îmi aduce aminte de tentativa de Web OS a celor de la HP. Țările încep să garanteze accesul la internet prin lege (ex. Finlanda). Lumea va fi mai conectată decât își poate cineva imagina. Nu ai net, nu exiști. De altfel, 90% din timpul pe care îl petreci în fața calculatorului este în medie, petrecut pe internet (5% pierzi la pornirea unui sistem de operare greoi și plin de erori – nici măcar legal). Asta spune ceva despre viitorul spre care ne îndreptăm.

  Reply
 • Canuck pe 01 Nov 2011

  Procesarea datelor se muta in Cloud. Noroc bun sa mai ai ceva intimitate sau viata privata. Or sa stie si ce lapte ai supt de la mama, drumul e deschis. Deja e muuuuult prea multa intruziune in spatiul privat, dar se pare ca nu ne e de ajuns si vrem ca Big Brother sa stie chiar tot, tot, tot. Pai o sa stie, ca ii dam de bunavoie totul. Ce misto ne-am predat fara conditii!

  Reply
  • gazpefoc pe 01 Nov 2011

   Ma mir ca in filmuletul asta inca mai folosesc mainile pentru a controla computerul. Asta inseamna ca M$ se gandeste la viitorul destul de apropiat. Dupa mine, interfetele neuronale vor fi viitorul. Nu stii chineza? Nici o problema, incarc acum translatorul automat. :) [editat de StyleReport.ro]

   Reply
 • Pinke pe 01 Nov 2011

  Totul pare atat de rece si trist…

  Reply
 • alin pe 05 Nov 2011

  La 7 miliarde de locuitori, cui ii pasa de viata ta privata si intimitati? Numai daca vor sa te caute pt ceva atunci da, iti acceseaza datele altfel toate intimitatile tale raman importante pt computere sa stie cum sa iti genereze reclame, nici macar nu sunt oameni.
  Dar daca ai intimitati ilegale, ups, asta e riscul, se vrea ca toti oamenii sa se conformeze legii si moralitatii. Mai nasol e cand te vei revolta, daca te revolti in numar mic, da, te termina mai rapid, dar daca te revolti cu toata lumea in numar mare esti in siguranta, nu iti fa griji.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului