Hi-Tech

Hasselblad H4D-200MS – primul aparat foto care produce imagini de 200 de megapixeli

scris pe 26 Mai 2011 de Constantin Barbu 25605 vizualizări
hasselblad

Hasselblad a lansat joi modelul H4D-200MS, primul aparat foto disponibil comercial care poate produce imagini de 200 de megapixeli. Rezoluția maximă poate fi obținută doar pentru subiecte statice și este o compunere automată a șase imagini captate succesiv de senzorul de 50 de megapixeli cu care este dotată camera.

Aparatul de fotografiat folosește un mecanism care mișcă senzorul și captează șase imagini succesive din unghiuri ușor diferite pe care apoi le suprapune, în așa fel încât rezoluția totală crește de patru ori. La rezoluție maximă, un fișier poate avea peste 600MB, iar înregistrarea unei imagini de 200 de megapixeli (12000 x 16000 pixeli) durează aproximativ 30 de scunde. Camera este destinată aproape exclusiv profesioniștilor și este disponibilă la un preț de 32 000 de euro, dar cei care dețin deja un aparat Hasselblad H4D-50MS pot opta pentru modificarea acestuia, contra sumei de 7000 de euro.

Aparatul folosește un senzor de mari dimensiuni, cu o suprafață de mai bine de două ori mai mare decât un clișeu de film clasic, de 35 de milimetri, și poate fotografia imagini la sensibilități ISO în intervalul 50-800. Principala aplicație a noului Hasselblad este fotografia de produs, unde imaginile de rezoluție foarte mare sunt extrem de importante.

Hasselblad este unul dintre cei mai apreciați producători de instrumente optice și fotografice profesionale din lume, fiind cunoscuți pentru meritul de a fi fost marca aleasă pentru a face fotografii în timpul aselenizării lui Neil Armstrong. Mai multe detalii pe Hasselblad.com.

11 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului