Hi-Tech

GX1 – noul vârf de gamă Micro Four Thirds de la Panasonic

scris pe 07 Noi 2011 de Constantin Barbu 8948 vizualizări
feat gx1

După anunțarea modelului GF3, Panasonic părea să se retragă din spațiul aparatelor de top în format Micro4/3. Cu funcții ceva mai simple și o operare extrem de simplificată, GF3 nu s-a ridicat la standardele predecesorului său pentru fotografii experimentați. Noul GX1 vine să remedieze acest gol în gama producătorului japonez cu o serie lungă de funcții avansate și o construcție impecabilă.

Panasonic GX1 folosește un senzor de 16 megapixeli, optimizat pentru sensibilități ISO foarte mari (până la ISO 12.800, conform producătorului), care păstrează dimensiunile clasice pentru gama Micro4/3. Noul aparat va avea și un nou sistem de focalizare, care va permite fotografilor să capteze imagini mult mai repede decât în cazul modelelor anterioare.

Operarea va fi făcută prin intermediul mai multor butoane și a unei rotițe de control multifuncționale, la care se adaugă și ecranul tactil de 3 inci, cu 460.000 de pixeli. Pe lângă fotografii, noul Panasonic GX1 va putea capta și clipuri video FullHD 1080p și va fi compatibil cu toată gama de obiective Micro4/3, atât de la Panasonic, cât și de la toți ceilalți producători, plus gama completă de accesorii Panasonic, care include un vizor electronic extrem de precis, mai multe blitz-uri și un microfon de calitate superioară.

Prețul noului aparat va fi de aproximativ 700 de euro pentru body, 800 euro cu obiectivul kit 14-42mm f3.5-5.6 și 950 de euro pentru kitul cu obiectiv 14-42mm f3.5-5.6 motorizat, optimizat pentru înregistrare video. Mai multe detalii pe Panasonic.com.

2 comentarii

  • Stefan pe 07 Nov 2011

    Am luat nu demult un sonny nex-5n. Parerea mea de amator ca in nici un caz nu lua ceva ce este intre profesionist si sapuniera de incepator. O sa pastrezi frustrarea cauzate de sapuniere si o sa platesti mai mutli bani.

    Reply
  • gandac pe 07 Nov 2011

    Stefan ce parerea ai de Canon G12? o sapuniera ceva mai de soi?

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului