Hi-Tech

Grid 10 – o tabletă Android altfel

scris pe 16 Aug 2011 de Constantin Barbu 10268 vizualizări
grid 102

Dincolo de designul exterior diferit, majoritatea tabletelor bazate pe sistemul de operare Google Android sunt aproape identice. Același procesor în interior, aceeași rezoluție a display-ului, același sistem de operare, cu aceeași interfață. Fusion Garage au lansat o tabletă cu un sistem de operare derivat din Android, dar radical diferit ca interfață și mod de utilizare.

Grid 10 folosește un procesor nVidia Tegra 2 cu două nuclee la o frecvență de 1,2Ghz, același folosit în majoritatea tabletelor Android 3.0, și 512 MB de memorie RAM, plus 16 GB spațiu de stocare, care pot fi extinși prin intermediul unui slot de card microSD. Display-ul de 10,1 inci are cea mai înaltă rezoluție de pe piață, 1366×768 pixeli, cât un televizor HD Ready.

 

Conectivitatea este asigurată de un modul radio compatibil 3G+ și WiFi de viteză mare, la care se adaugă un cip GPS și Bluetooth. Tableta include o singură cameră foto-video, poziționată frontal și destinată utilizării pentru videoconferințe, cu o rezoluție de 1,3 megapixeli.

Dacă din punct de vedere hardware Grid 10 nu se deosebește decât prin ecranul de înaltă rezoluție, pe frontul software tableta oferă un sistem de operare diferit de competitori. Grid OS are la bază sistemul Android și poate rula în mod nativ aplicații scrise pentru această platformă, dar folosește o interfață bazată pe gesturi care, la prima vedere, pare mult mai atent finisată decât cea implicită oferită de Google. Întregul sistem are integrate funcții de socializare, iar interfața pare să fie un hibrid între Windows Mobile 7, Android și iOS.

Noua tabletă va costa 499$ pentru varianta WiFi și 599$ pentru varinata cu 3G și va fi disponibilă în curând, conform site-ului oficial.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului