Hi-Tech

Google StreetView va acoperi o parte a junglei amazoniene

scris pe 18 Aug 2011 de Constantin Barbu 6358 vizualizări
amazon

Serviciul Google StreetView, care permite explorarea online a multor orașe prin intermediul unor panorame dinamice de 360 de grade, va fi în curând disponibil pentru mai multe secțiuni ale fluviului Amazon. Parte a unui program dezvoltat în colaborare cu Foundation for a Sustainable Amazon, noul serviciu va oferi acces oricărui utilizator de internet către unul dintre cele mai izolate (dar interesante) locuri de pe planetă.

Compania americană va folosi un set de camere speciale, folosite până acum pentru interioare de clădiri, care vor captura întreg peisajul de-a lungul fluviului și îl vor transforma într-un tur accesibil online. Camerele vor fi purtate fie în bărci, fie montate pe triciclete speciale, care vor purta operatorii prin așezări extrem de izolate. O parte din echipamentul folosit va fi lăsat în aceste așezări, iar localnicii vor fi învățați să le opereze, pentru a putea prezenta versiuni noi ale imaginilor periodic.

Google StreetView deja oferă utilizatorilor ocazia de a vizita pinguinii de pe insula Half Moon, din apropiere de Antarctica, ruinele din Pompei sau plajele din Ipanema, Brazilia. Google nu a anunțat încă data de lansare a noului traseu, dar puteți afla detalii suplimentare pe blogul oficial al companiei.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului