Hi-Tech

Project Glass – ecranul de smartphone se mută pe o lentilă de ochelari

scris pe 04 Apr 2012 de Constantin Barbu 18608 vizualizări
HiTech - ochelari google

Google a început astăzi testarea Project Glass, un sistem de realitate augmentată integrat într-o pereche de ochelari care, dacă va deveni realitate, are toate șansele să schimbe radical locul pe care tehnologia îl ocupă în viața de zi cu zi.

Noul sistem va aduce în fața utilizatorilor, la propriu, o soluție completă de integrare a funcțiilor unui smartphone direct într-o pereche de ochelari. Noul aparat va funcționa contextual, prin funcții de realitate augmentată: va putea oferi navigare asistată GPS printr-o hartă afișată direct în fața ochilor, va putea iniția video-convorbiri în același fel și va oferi informații complete despre toate obiectele din jurul nostru. În clipul video de mai jos sunt prezentate o parte din funcțiile ce vor fi integrate în noul gadget.

Sistemul va fi o alternativă la tehnologiile actuale, cu care ar putea fi complementar. Dincolo de un modul de comandă vocală, încă nu se știe cum va fi controlat noul aparat, sau orice alte detalii tehnice.

Conform unui reprezentant Google citat de New York Times, noile gadgeturi ar trebui să fie disponibile pe piață la sfârșitul anului, la un preț cuprins între 250$ și 600$. Mai multe detalii pe pagina de Google+ a proiectului.

11 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului