Hi-Tech

Google lansează un serviciu de management al reputației online

scris pe 16 Iun 2011 de Constantin Barbu 14891 vizualizări
google

Internauții își vor putea controla mai simplu reputația pe internet mulțumită unui nou serviciu oferit de Google. Funcția “Me on the web” (Eu pe Internet) este integrată în profilul Google al fiecărui utilizator și permite setarea de alerte atunci când un set de cuvinte cheie, cum ar fi numele sau adresa de email, sunt postate undeva pe internet.

Noul serviciu este disponibil tuturor celor care folosesc un cont Google la adresa www.google.com/dashboard și permite stabilirea mai multor termeni care sunt căutați periodic, iar când unul dintre ei este găsit, utilizatorul este avertizat printr-un email. Implicit, motorul de căutare oferă avertizări atunci când numele sau adresa de mail a utilizatorului sunt menționate pe o pagină de internet.

Conform unuia dintre blogurile oficiale ale Google, serviciul a fost lansat pentru că “reputația unui utilizator nu este afectată doar de lucrurile pe care acesta le pune pe internet, ci și de lucrurile postate de alții, fie că este vorba de o mențiune pe un blog, o etichetă adăugată unei fotografii sau un răspuns la un mesaj de status public”. Me on the Web oferă internauților și sfaturi privind înlăturarea conținutului nedorit de pe alte pagini. Noul serviciu vine la scurt timp după ce Google a criticat rețeaua de socializare Facebook pentru invadarea intimității utilizatorilor și oferirea de măsuri insuficiente de protecție a datelor personale.

9 comentarii

 • zeltera pe 16 Jun 2011

  Cand google te anunta ca s-a spus ceva despre tine e… prea tarziu!

  Reply
 • Adi pe 17 Jun 2011

  da, e un serviciu cam read-only.
  nu poti sterge ce s-a zis despte tine pe net, pt ca internetul nu apartine de Google.

  poti cel mult sa stergi o informatie defaimatoare la mica intelegere cu web-admin-ul sau in baza unei hotarari judecatoresti (preferabil a unui tribunal american)

  Reply
 • Straistaru Eugen pe 17 Jun 2011

  sunt de acord cu Zeltera +1

  Reply
 • Comentator pe 17 Jun 2011

  am dat si eu clik pe linkul ala … deocamdata pauza shpritz …nu merge … mai vedem

  Reply
 • Daniel Enache pe 17 Jun 2011

  Google tot incearca sa intre in zona de “social media” si prin tot felul de astfel de initiative incearca sa faca oamenii sa isi completeze profilul lor Google. Deocamdata insa nu cred ca are un mare succes.
  De facto aceasta ultima idee este o “limitare” a serviciului lor de Google Alerts, fara a aduce mare lucru in plus.

  Reply
 • Peter pe 18 Jun 2011

  Cred că este totuşi un început bun. Cel puţin acum poţi verifica buna credinţă a unor web-admini.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului