Hi-Tech

Google Ingress: o realitate alternativă ca joc pe smartphone

scris pe 26 Noi 2012 de Constantin Barbu 6135 vizualizări
Screen Shot 2012-11-26 at 5.42.24 PM 3

Deși smartphone-urile au devenit ceva comun, o revoluție reală a gaming-ului social încă nu a avut loc. Prin proiectul Ingress, Google promite să schimbe acest lucru. Terenul de joc? Intreg globul.

Project Ingress, pe moment disponibil doar pe bază de invitație, este un joc bazat pe scenarii implementate prin sistemele de geolocație și camerele foto-video de pe telefoanele mobile Android din întreaga lume. Povestea este una relativ simplă (și nu foarte originală): o energie misterioasă care poate influența mințile oamenilor și-a făcut apariția pe Pământ, iar omenirea este acum împărțită în două tabere: The Englightened, care doresc sa foloseasca energia pentru beneficiile pe care le-ar putea aduce omenirii și The Resistance, care refuză orice contact cu noua forță și luptă pentru păstrarea umanității așa cum este.

 

Jocul are loc pe tot globul, iar utilizatorii au ca scop detectarea unor noi surse de energie și controlarea unui teritoriu cât mai mare. Interacțiunea cu elementele de joc se face printr-un sistem de realitate augmentată, care folosește camera telefonului mobil pentru a simula diverse scenarii în lumea reală. Cel mai probabil, Google va aplica tehnologiile folosite în noul joc și pentru Project Glass, ochelarii de realitate augmentată propuși de companie. Dacă Ingress se va dovedi un succes, vom asista cel mai probabil la o nouă revoluție în lumea jocurilor video. Puteți să vă înscrieți pentru faza de beta a jocului pe site-ul oficial, sau puteți începe să dezlegați misterul pe nianticproject.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului