Hi-Tech

Google Glass, primele specificații

scris pe 16 Apr 2013 de Constantin Barbu 7425 vizualizări
glass10

Ochelarii Google Glass vor avea un ecran integrat de 640×360 de pixeli, “echivalent cu un monitor HD de 25 de inci văzut de la 2,5 metri” și vor folosi o tehnologie de transmitere a sunetului prin vibrații ale oaselor capului, conform primelor specificații puse la dispoziție de compania din Mountain View.

Pe lângă ecran și sunet, Google a mai anunțat că noul gadget va integra o cameră de 5 megapixeli capabilă să înregistreze clipuri video HD 720P, 16 GB spațiu de stocare și o baterie care va fi suficientă pentru “o zi de utilizare tipică”. Încărcarea ochelarilor se va face prin intermediul oricărui cablu cu mufă microUSB, iar conectarea la internet se va face fie prin WiFi, fie prin Bluetooth și orice telefon compatibil. Legătura cu smartphone-urile va fi menținută printr-o aplicație numită MyGlass, care în acest moment va fi disponibilă pentru telefoanele cu Android 4.0.3 sau mai nou. O conexiune cu un smartphone va permite utilizarea funcțiilor GPS și de mesagerie text.

Primele exemplare ale noului aparat sunt produse în acest moment și vor fi livrate în curând către primii utilizatori de test, care vor contribui la “lustruirea” experienței finale. În primă fază, Google a vândut Glass cu 1500$ perechea, dar conform companiei prețul final va fi semnificativ mai mic, probabil la nivelul unui smartphone de top. Puteți vedea aici un preview al interfeței care va fi folosită pe Google Glass.

1 comentariu

  • alex pe 19 Apr 2013

    cu toata publicitatea care se face pentru Google Glass, este greu de crezut ca o sa scada foarte mult el pretul

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului