Hi-Tech

Gama de aparate foto Sony pentru utilizatori avansați, disponibilă în România

scris pe 16 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 10749 vizualizări
Hi tech - sony NEX5n

Sony își conturează oferta de aparate foto în jurul unor recorduri pe piața de profil: NEX-5N oferă cea mai rapidă fotografiere, NEX 7, senzorul cu cea mai mare rezoluție, iar camerele foto α 65 și 77 cel mai rapid mod de fotografiere în rafală din lume. De la sfârșitul lunii septembrie produsele vor fi disponibile, pe rând și pe piața din România.

Despre calitățile tehnice ale lui NEX-7 am mai scris, iar 5N este un sistem extrem de asemănător, o cameră compactă cu obiective interschimbabile. Dincolo de cea mai rapidă declanșare a unui aparat de acest gen 0,02 secunde, aparatul foto digital capturează imagini la o rezoluție de 16,1 MP. Senzorul se comportă foarte bine și în condiții de iluminare slabă, obținând imagini de calitate chiar și la viteză ISO mare, de până la 25.600. 5N se controlează prin intermediul unui ecran tactil care, dincolo de stabilirea parametrilor de fotografiere, permite și aplicarea unor efecte artistice direct din aparat. În modul video, camera este capabilă de filme full HD, beneficiind de sisteme de auto-focus cu funcție de detectare a figurii astfel încât imaginea subiecților umani să fie clară în permanență.

Alpha 65 și 77 reprezintă actualizarea tehnologiei care, din punctul de vedere al Sony, ar putea înlocui standardul cu pentaprismă DSLR. Oglinda semitransparentă permite focalizarea și capturarea simultană a imaginii. Spre deosebire de o cameră foto SLR care direcționează lumina alternativ către senzorul de autofocus sau cel de imagine, α 77 permite luminii să atingă în același timp ambii senzori. Această tehnologie permite o creștere a vitezei de fotografiere în rafală, dar îmbunătățește considerabil și capacitatea de focalizare în timpul filmării. Imaginea ajunge în vizor datorită afișării sale pe un ecran OLED, ceea ce permite observarea pe care o produc diferitele configurări (ISO, viteză de expunere, diafragmă) asupra imaginii în timp real și în mod dinamic.

α 77 este capabil să capteze 12 imagini pe secundă la o rezoluție de 24,3 MP. Aparatul beneficiază și de un sistem de autofocus cu 19 puncte, sensibilitate ISO până la 16000, filmare autofocus Full HD, precum și o construcție extrem de robustă. α 65 funcționează pe un senzor identic ca tehnologie, diferențele dintre cele două aparate ținând de capitolul construcție și control al parametrilor.

Conform producătorului, NEX-5N va fi disponibil pe piața locală de la finalul lunii septembrie, la un preț de 3.199 lei, în timp ce NEX-7 va veni din luna noiembrie la aproximativ 7.000 de lei. În gama alpha, prețul pentru α 65 este de 4.599 lei, α 77 fiind disponibil la un cost de 6.299 lei.

5 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului