Hi-Tech

Fujifilm Finepix X100

scris pe 20 Apr 2011 de Constantin Barbu 17567 vizualizări
Screen shot 2011-04-13 at 14.39.02

Fujifilm X100 vine cu o idee care aproape că a dispărut din lumea fotografiei după apariţia camerelor digitale: un aparat robust, ergonomic, controlabil manual în cele mai mici detalii, cu o dimensiune mică şi o calitate excelentă a imaginii.

Cu o greutate de doar 400 de grame şi o construcţie robustă, bazată pe un cadru din magneziu, X100 oferă aproape toate beneficiile unui aparat de fotografiat mult mai mare ca dimensiuni şi, adesea, ca preţ. Senzorul de 12,3 megapixeli, de acelaşi tip ca şi cele folosite în camerele dSLR, nu pune accentul pe cantitate, ci pe calitate: deşi este depăşit ca număr de megapixeli de multe compacte (şi chiar de unele telefoane mobile), calitatea imaginilor produse de aparatul Fuji este incomparabil mai bună.

Sensibilitatea maximă foarte mare şi granulaţia fină permit fotografierea în condiţii de iluminare foarte slabă, iar obiectivul luminos ales de Fuji are o perspectivă similară cu cea a vederii umane şi permite separarea clară a subiectului fotografiat de fundal.

Fujifilm X100 este prima cameră foto care foloseşte un sistem de vizare hibrid, optic şi electronic. Utilizatorul poate comuta oricând între vizorul optic luminos şi un vizor electronic de înaltă rezoluţie (1,44 milioane de peixeli), util de exemplu pentru subiectele pozate de aproape.

Designul retro care defineşte X100 este combinat cu funcţionalitatea şi ergonomia legendară a vechilor aparate pe film: fiecare buton îndeplineşte o funcţie precisă, iar fotograful are întotdeauna control absolut, mecanic, asupra imaginilor pe care le surprinde.

Pentru mai multe detalii, vizitati finepix-x100.com

2 comentarii

 • zeltera pe 20 Apr 2011

  Super tare. Imi aminteste de primul meu SMENA, insa are modul de functionare al primului meu ZENIT.

  Am dat o cautare pe net si am observat, cu tristete, ca pretul e cam mare. E mai mare decat al unui aparat din categoria pro (sau semipro). Pretul in usd, pe net, incepe la 1200, insa local, in zona unde locuiesc eu, l-am gasit cam la 2000 usd. Ceea ce e mai scump decat un canon eos sau un nikon.

  Aparatul e frumos, insa nu cred ca merita pretul cerut.

  Reply
 • Viorel pe 21 Apr 2011

  si eu urmaresc cu mare interes scula … reviewurile sunt bune, un pic de suspiciuni in ceea ce priveste viteza autofocusului. in mod clar trebuie avut in mana inainte de scos cardul din buzunar.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului