Hi-Tech

Fujifilm X10: un nou compact retro cu performanțe de top

scris pe 01 Sep 2011 de Constantin Barbu 7492 vizualizări
fuji x10

Fujifilm a anunțat joi modelul X10, un aparat de fotografiat compct cu un design retro și funcții avansate. Noua cameră folosește un senzor de dimensiuni obișnuite, dar oferă un obiectiv cu zoom optic manual 4X și o plajă largă de elemente de control manual.

“Fratele mai mic” al modelului X100, lansat tot anul acesta, X10 păstrează un design extrem de similar, inspirat din aparatele de fotografiat ale anilor ’70-’80. Senzorul CMOS de 12 megapixeli poate fi folosit până la o sensibilitate ISO de 12800, dar dată fiind dimensiunea sa relativ mică, probabil că imaginile nu vor avea o calitate optimă la acest nivel de amplificare. Camera poate să și filmeze în format FullHD și poate fotografia până la 10 cadre pe secundă la rezoluție medie sau 7 cadre pe secundă la rezoluție maximă.

Dotările tehnice sunt completate de un ecran de 2.8 inci cu 460 000 de pixeli, o nivelă electronică utilă mai ales atunci când aparatul este utilizat de pe trepied și un set de filtre software care simulează mai multe tipuri de film clasic. Mai multe detalii pe site-ul Fujifilm.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului