Hi-Tech

Fujifilm lansează un aparat de fotografiat cu funcția de realitate augmentată

scris pe 12 Aug 2011 de Constantin Barbu 14994 vizualizări
fuji

Fujifilm a lansat vineri un aparat de fotografiat capabil să identifice obiectivele turistice pe care le fotografiați. Modelul F600EXR folosește un cip GPS integrat și oferă îndrumări utilizatorilor către peste un milion de destinații pe care le are integrate în memorie.

Conceptul de realitate augmentată, folosit mai ales în lumea telefoanelor mobile inteligente, implică afișarea de informații în timp real despre un obiect, peisaj sau clădire. O cameră captează imaginea, un sistem de identificare determină ce este, iar dintr-o bază de date sunt scoase informațiile necesare. Practic, în timp ce vă apropiați spre un punct știut de aparat, pe ecran va fi afișat numele său și distanța până la el. Dincolo de integrarea funcției de realitate augmentată, aparatul folosește un senzor CMOS retro-iluminat și un obiectiv cu zoom 15X, de la 24 la 360 de milimetri. Cei care au nevoie de o putere de apropiere și mai mare au la dispoziție și un sistem de zoom digital îmbunătățit, despre care producătorul spune că oferă rezultate mai bune decât variantele precedente.

Aparatul poate înregistra și clipuri video cu sunet la rezoluție FullHD 1080P și poate fotografia și panorame complete, de 360 de grade, automat. F600EXR include și mai multe filtre artistice, care simulează diferite tipuri de film clasic. Mai multe detalii pe Fujifilm.com.

10 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului