Hi-Tech

Fujifilm anunță X100S și X20

scris pe 07 Ian 2013 de Constantin Barbu 4950 vizualizări
Untitled-1

Fujifilm a anunțat două noi modele din gama X, care vin să continue tradiția aparatelor foto cu design retro și performanțe excelente lansate în urmă cu doi ani. Ambele aparate păstrează designul modelelor precedente, dar includ senzori noi și o serie de funcții îmbunătățite.

X100S – o ediție evoluată a camerei X100, noul model folosește același obiectiv de 23 mm f2.0 (echivalent 35 mm în format clasic), dar integrează senzorul APS-C X-Trans de pe modelul X-Pro 1, care permite reproducerea extrem de fidelă a detaliilor și un nivel redus de zgomot în condiții de iluminare slabă. Aparatul păstrează vizorul hibrid optic-electronic, dar mărește numărul de pixeli la 2,36 milioane și adaugă un nou sistem de asistare a focalizării manuale. Tot la capitolul focalizare, X100S integrează un sistem de auto-focus hibrid, care combină elemente din sistemele de focalizare ale unui dSLR cu modul clasic de focus pe bază de contrast găsit pe aparatele compacte.

X20 – cu un design identic cu modelul X10, noul compact premium de la Fuji integrează un nou senzor X-Trans de 12 megapixeli și același obiectiv 28-112 mm f2.0-f2.8 (echivalent). În plus față de ediția precedentă, X20 vine într-o nouă variantă de culoare (argintiu) și integrează un sistem electronic de afișare a parametrilor de expunere în vizor, o funcție cerută de mulți utilizatori ai modelului X10.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului