Hi-Tech

ForcePad – o revoluție a modului în care dăm click

scris pe 21 Aug 2012 de Constantin Barbu 7088 vizualizări
forcepad

Synaptics, unul dintre cei mai mari producători de interfețe tactile din lume promite o schimbare radicală a modului în funcționează click-ul, poate cea mai cunoscută metodă de a interacționa cu un computer.

De la apariția primului mouse și a primelor touch-pad-uri, click-ul a fost o afacere destul de banală: utilizatorul apasă pe un buton care declanșează un comutator, iar acesta la rândul său crează o acțiune în sistemul de operare folosit. Fie că este vorba de un mouse sau de un touch-pad care poate fi operat fără piese mecanice, acțiunea click-ului a rămas practic neschimbată de la început și până acum.

Noul ForcePad, care va fi implementat la scară largă pe laptopurile din viitorul apropiat, schimbă lucrurile: acțiunea mecanică a click-ului dispare, iar pe lângă senzorii care detectează poziția și mișcarea degetelor apare și un nou set de senzori de presiune. Într-un mod ce îmbină avantajele unei tablete grafice cu cele ale unui touch-pad convențional, noul ForcePad va putea genera interacțiuni pe baza presiunii aplicate de utilizator. Ca un exemplu, pentru a comuta volumul unui player video, utilizatorul va putea pur și simplu să varieze presiunea aplicată pe un buton al interfeței. În mod similar, într-un joc 3D navigarea se va putea face prin varierea nivelului de presiune aplicat în diferite regiuni ale touchpad-ului, ca o alternativă la controlul prin taste.

Odată cu Windows 8, care conține extrem de multe elemente de control optimizate pentru interfețe tactile, noua generație de touchpad-uri promite să schimbe radical modul în care interacționăm cu computerele din jurul nostru. Tehnologia este deja disponibilă și va fi implementată în noile generații de computere mobile. Synaptics controlează aproape 70% din piața globală a interfețelor tactile pentru computere, deci putem prevedea că adoptarea la scara largă va fi destul de rapidă.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului