Hi-Tech

Focal Audio lansează sistemul de birou XS Book

scris pe 08 Dec 2011 de Constantin Barbu 10574 vizualizări
focal

Cunoscut mai ales pentru seria sa de difuzoare ultra-performante Utopia, producătorul francez de sisteme de sunet Focal a lansat o nouă serie de difuzoare pentru computere. Numite XS Book, noile boxe promit să ofere în egală măsură un design elegant și performanțe excelente.

Cu o formă asemănătoare unei cărți, lucru evident din nume, de altfel, noul sistem de sunet are o putere totală de 40W și promite să reproducă fidel sunete cu frecvența între 50  de hertzi și 22 de kilohertzi. Pe langa utilizarea ca sistem de sunet pentru un PC sau Mac, XS Book poate fi conectat și la un dock de iPod sau alt player muzical, care il transformă într-un sistem stereo independent de putere medie.

Fiecare dintre cele două boxe folosește câte un difuzor pentru bass și frecvențe medii cu un diametru de 10 cm, construit dintr-un material numit Polyglass, practic o membrană din celuloză pe care au fost depuse micro-sfere din siliciu, și un tweeter din aluminiu cu un diametru de 1,9 cm. Mai multe detalii pe Focal.com.

3 comentarii

 • popas pe 08 Dec 2011

  Cu un Subwoofer pentru frecvente 18-50 Hz ar fi ideal… Perfect ar fi daca incintele acustice ar fi wireless, acestea sa includa un acumulator care sa se incarce prin inductie prin placa de contact cu suprafata pe care se sprijina.
  Sistemul ar putea fi intr-adevar ultra ergonomic si portabil. In imaginile prezentate nu se vad cablurile audio si de alimentare curent electric, insa prezenta acestora nu ar fi sexy.
  “Da bine” langa un iMac, dar filosofia de constructie a iMac pastreaza stilul simplist pe care il adopta Apple, iar cu 2 boxe cu niste cbluri dupa ele… nu prea mai arata bine.

  Reply
 • opticul pe 09 Dec 2011

  iMac-ul ala nu are nevoie de boxe pt un birou sau bedroom. It’s loud enough…si are si subwoofer la spate.

  Reply
 • Deviltool pe 09 Dec 2011

  Sunt mult prea scumpe pentru ce ofera…la 500 de dolari imi cumpar direct doua monitoare active de studio…krk ,yamaha sau fostex,samson…scump

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului