Hi-Tech

Facebook a prezentat Home, interfața „prietenoasă“

scris pe 05 Apr 2013 de Dragoș Aliciu 10716 vizualizări
hi-tech - facebook

​Facebook a confirmat zvonurile născute în jurul unui telefon care să aibă în centru rețeaua de socializare. Compania a prezentat HTC First, un terminal creat special, dar adevărata noutate este „Home“, o interfață care funcționează pe orice telefon inteligent cu Android și care pune accent pe interacțiunile sociale ale utilizatorilor.

„Home“ se recomandă ca o „familie de aplicații“ care schimbă radical modul de folosire al unui smartphone. Interfața poate fi instalată peste sistemul de operare Android și favorizează utilizarea terminalului în primul rând ca o unealtă de socializare. UI-ul (User interface) a fost prezentat alături de telefonul HTC First, un terminal cu ecran de 4.3” inci, o cameră de 5 megapixeli și capacități LTE, disponibil deocamdată doar în SUA.

 

În cadrul Home, ecranul de blocare al telefonului este înlocuit cu funcția Cover feed care ține legătura permanent cu ultimele postări ale prietenilor apropiați, indiferent că e vorba de imagini, actualizări ale statusului sau comentarii. Pe același ecran apar și alte notificări precum apeluri ratate, sms-uri sau update-uri Facebook, pe care rețeaua de socializare le ierarhizează în funcție de importanță. Într-un mod similar cu interfața HTC Sense deblocarea telefonului se poate face trăgând un cerc (de data asta ocupat cu poza de profil a utilizatorului) către o iconiță cu lista completă de aplicații, Facebook messenger sau cel mai recent app folosit.

 

O altă noutate o reprezintă sistemul de mesagerie instantă, care se activează indiferent de aplicația deschisă la acel moment de utilizator și care permite răspunsul pe loc, fără comutarea între aplicații. Conversațiile sunt păstrate într-un singur loc, iar prietenii pot fi recunoscuți după poza de profil folosită pe contul lor de Facebook. În final, Home permite lansarea rapidă a unor aplicații esențiale, alese în prealabil de utilizator prin funcția App Launcher. Inițial, din lista fac parte Messenger, Instagram și… Facebook.


Data oficială de lansare a interfeței Home este 12 aprilie. Instalarea se va putea face din Google Play.

2 comentarii

  • Andrei pe 05 Apr 2013

    Arata bine tare… insa nu-l gasesc in Play Store, stiti cumva de ce?

    Reply
  • Eu Beu pe 06 Apr 2013

    Abia asteptam sa apara pe piata un app care sa-mi transfome telefonul in spion, sa transmita lui Zuckerberg toate datele mele personale si sa-mi puna reclame pe telefonul meu!

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului