Hi-Tech

EOS M: cum să micșorezi un dSLR, a la Canon

scris pe 26 Iul 2012 de Constantin Barbu 9387 vizualizări
20120723_thumbL_eosm_3qwhite-2

Canon este ultimul dintre marii producători de aparate foto care a intrat pe piața camerelor miniaturale cu senzor de dimensiuni mari. Modelul M vine cu o montură nouă pentru obiective, dar cu același tip de senzor ca și modelele clasice din gama EOS.

Noul aparat folosește un senzor de tip APS-C cu o rezoluție de 18 megapixeli, același din recent-lansatul EOS 650D. Pe lângă rezoluția foarte mare, noul captator integrează un nou sistem de focalizare, care permite o viteză comparabilă cu un dSLR în majoritatea situațiilor. EOS M este o cameră orientată în principal către video, unde noul sistem de focalizare promite să facă operarea mult mai ușoară, chiar și pentru novici.

 

Dimensiunile mari ale senzorului nu sunt convertite și într-o dimensiune foarte mare a corpului aparatului: carcasa din magneziu măsoară doar 108.6 x 66.5 x 32.3mm, iar greutatea este de doar 298 de grame. Controlul se face printr-un ecran tactil de 3 inci și este mai asemănător cu cel de pe un smartphone decât cu un aparat foto avansat Canon, o decizie de design care riscă să îndepărteze fotografii care doresc control manual facil asupra imaginilor.

În ciuda arhitecturii EOS, noul M va folosi o montură nouă, numită EF-M, și va fi disponibil la lansare cu două obiective: EF-M 22mm f2.0 STM și EF-M 18-55mm f3.5-5.6 STM, ambele adaptate pentru focalizare silentioasă în timpul filmării. Obiectivele cu montură EF și EF-S vor putea fi totuși folosite prin intermediul unui adaptor care va fi disponibil odată cu lansarea aparatului.

Aparatul va fi disponibil începând cu luna septembrie, la un preț de aproximativ 800 de euro într-un kit cu obiectiv EF-M 22mm f2.0. Detalii complete pe canon.com.

2 comentarii

 • Cris pe 26 Jul 2012

  Microfoanele stereo sunt indreptate in sus!
  MINUS pentru calitatea audio a filmarii!

  Reply
 • Ph pe 11 Oct 2012

  EOS M nu e din categoria „camere miniaturale cu senzor de dimensiuni mari” ci e un aparat mirrorless („MILC” pentru cautare pe wikipedia). Datorita lipsei oglinzii, apar multiple avantaje legate de viteza de fotografiere, dimensiuni, versatilitate.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului