Hi-Tech

Două noi concepte de la Asus: tableta convertibilă în desktop și ultrabook-ul cu două ecrane

scris pe 05 Iun 2012 de Constantin Barbu 13068 vizualizări
asus_taichi_a-2

O nouă tabletă de 18,4 inci care poate fi convertită în computer de birou și un ultrabook cu două ecrane au fost cele mai importante produse anunțate de Asus la târgul de tehnologie Computex Taipei.

Aparatele care îndeplinesc mai multe funcții nu sunt o noutate pentru producătorul taiwanez, după cum am putut vedea și la începutul anului, la Mobile World Congress. După sistemul telefon-care-devine-tableta-care-devine-laptop, era aparent inevitabilă apariția unei tablete de diagonală mare care să poată fi convertită în computer de birou.

Asus Transformer AIO (AIO – All in One, n.r.) are o diagonală de 18,4 inci (46,7 cm) și va rula două sisteme de operare, în funcție de modul în care este este folosit. Atunci când este andocată în modulul desktop, tableta va rula Windows 8, dar va putea trece într-un mod Android prin apăsarea unui singur buton atunci când este decuplată. Încă nu se cunosc specificațiile tehnice exacte ale noului computer, dar acesta ar putea apărea pe piață abia la finele anului, după lansarea noului sistem de operare Microsoft.

 

Cel de-al doilea produs nou de la Asus, numit Taichi, este un ultrabook cu două display-uri, câte unul pe fiecare parte a capacului. Ambele ecrane vor folosi panouri IPS cu rezoluție FullHD, iar cel exterior va avea implementat și un sistem de control tactil. Specificațiile includ un procesor Intel Core i7, 4GB de memorie RAM și o unitate SSD de 256 GB, iar sistemul de operare pe care va fi tot Windows 8.

3 comentarii

 • Koni pe 05 Jun 2012

  Traducere: nu putem concura cu Apple la pret si user experience, asa ca vom scoate pe piata niste strutocamile care vor momi ceva useri care nu au idee despre ce cumpara.

  Reply
  • bau pe 05 Jun 2012

   Buna dimineata Koni, ai dormit vreo 2 ani, de pe vremea cand Apple scotea prima tableta iPad. User experience-ul asta este foarte subiectiv, de la persoana la persoana; pentru foarte multi utilizatori, ca si pentru mine de altfel, experienta de utilizare a unui Eee Transformer Prime este cu mult superioara decat cea a folosirii unui produs similar Apple, iar pretul este inferior unui iPad.
   Sunt extrem de multi oameni care prefera un produs deosebit prin functionalitati decat un banal device aparut odata la 2 ani.
   Ma intreb cei ai spus in momentul in care Steve Jobs a anuntat aparitia iPhone si iPad…
   Aceeasi nazbatie: “vom scoate pe piata niste strutocamile care vor momi ceva useri care nu au idee despre ce cumpar”
   Aaa… cu siguranta ca nu. Daca o scoate Apple, este pentru ca este o companie vizionara. Daca o scoate o alta companie concurenta, este o mare porcarie.
   Ma leshi?

   Reply
   • NeaPandele pe 06 Jun 2012

    Noo, faza asta cu Apple e ca aia cu Justin Bieber pe youtube de acum vreo doi ani.

    Nu conta ca era vorba de plantat flori sau de facut ciorba, oamenii voiau sa stie in ce fel se leaga de Justin Bieber.

    Asa si cu Apple-ul acuma. Are/n-are legatura cu articolul, se trezeste cate-o minte odihnita sa ne spuna cum stau treburile.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului