Hi-Tech

Difuzorul invizibil – Ferguson Hill

scris pe 11 Mai 2011 de Constantin Barbu 13773 vizualizări
ferguson

Difuzoarele Ferguson Hill folosesc poate cea mai simplă metodă de a difuza sunetul: o “pâlnie” acustică, același sistem pe care il foloseau gramofoanele de la începutul secolului al XX-lea. Cu un design ultra-minimalist, definit de lobul acustic transparent de mari dimensiuni, modelul FH001 este de înălțimea unui om, dar nu ocupă, vizual, decât extrem de puțin spațiu.

Datorită folosirii unui pavilion acustic de dimensiuni foarte mari (165x92x72 cm), difuzoarele Ferguson Hill au nevoie de o putere extrem de mică pentru a atinge un nivel ridicat al volumului: doar 5 watti. “Pâlnia” este construită dintr-un material acrilic transparent cu o grosime de 8 mm, iar singurul inconvenient al sistemului este incapacitatea de a reproduce sunete cu frecvențe joase, mai mici de 150 de hertzi. În cazul acestui tip de difuzoare, frecvența minimă reprodusă este direct proporțională cu suprafața lobului acustic. Pentru a reproduce un sunet de 20 hz, suprafața difuzorului ar trebui să fie de 20 de metri pătrați, lucru imposibil de obținut pentru un sistem destinat utilizării într-un interior de dimensiuni normale.

Pentru a rezolva această problemă, producătorul britanic oferă un subwoofer dedicat, modelul FH008. Dacă preferați un difuzor pentru frecvențe joase care să aibă același design ca și modelul FH001, Ferguson Hill oferă un set de difuzoare sferice cu diametrul de 600mm, modelul FH002, și un amplificator de sunet special conceput pentru bass, FH003. Dincolo de sistemele de mari dimensiuni, compania produce și sisteme de sunet pentru utilizare într-un ansamlu home cinema sau pentru PC. Pentru mai multe detalii, accesați FergusonHill.co.uk.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului