Hi-Tech

Dell lansează un hibrid laptop-tabletă pentru business

scris pe 08 Aug 2011 de Constantin Barbu 18743 vizualizări
dell xt3

Dell a prezentat specificațiile finale ale hibridului laptop-tabletă XT3, prezentat inițial în luna februarie ca prototip. Noul laptop, orientat spre clienții din mediul de afaceri, are o diagonală de 13 inci și un display tactil care poate fi folosit atât cu degetele, cât și cu un stylus special.

Dell XT 3 este bazat pe noua generație de procesoare Intel Core, disponibile în variantele i3, i5 și i7, și folosește un sistem de baterie cu încărcare rapidă, care permite recăpătarea a 80% din autonomie în 60 de minute. Carcasa sistemului este ranforsată cu o structură fabricată din aliaj de magneziu, laptopul fiind certificat cu standardul MIL-810G pentru rezistență la praf și vibrații – practic, computerul este suficient de durabil pentru a fi folosit în aplicații militare.

Opțiunile suplimentare de configurare includ o tastatură retro-iluminată și posibilitatea adăugării unui docking-station care extinde numărul de porturi și transformă practic laptopul într-un computer de birou. Laptopul va fi disponibil în viitorul apropiat la un preț încă nesepecificat, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Dell.

6 comentarii

 • Vasile pe 08 Aug 2011

  Ce “noutate” absoluta, am un Toshiba Tablet PC de acum 10 ani dar e adevarat ca nu are betzigashu ;) legat cu sfora de el, in rest are tot ce are si asta.
  DELL se chinuie cu disperare sa devine irelevant pe piata si se pare ca reuseste, inca 2-3 floape de astea si pot sa duca linistiti sa faca ceea ce acum cativa ani ii recomandau lui Apple: sa dea banii inapoi la actionari si sa inchida pravalia !!!

  Reply
 • Narcis pe 08 Aug 2011

  Asa e vasile ai dreptate. Toshiba al tau de acum 10 ani e la nivel military grade, are carcasa ranforsata, are procesor i5 sau i7, se incarca intr-o ora. Este exact la fel.
  Citeste si tu articolul si cauta-l pe net sa vezi ca e o chestie destul de buna (pentru cine foloseste tablete).

  Reply
 • ConstruireaCasei.wordpress.com pe 08 Aug 2011

  Ca posesor a mai multor Dell-uri pot spune ca, intr-adevar, sistemul folosit la reincarcarea rapida a bateriei este un mare avantaj si ma ajuta enorm!

  Reply
 • Ioan pe 09 Aug 2011

  hp2510 – acelasi lucru ca si jucria din articol. cumparat acuma 3 ani. merge inca bine. are are si ”betigashu” :) . jucaria din articol nu este o noutate.

  Reply
 • George pe 09 Aug 2011

  Se pare ca unii producatori sunt ramasi in urma atat cu tehnologia cat si cu preturile.
  Foloseam tabletpc-uri HP in 2004 iar acum vin unii sa ne spuna ca au reinventat roata.
  Ciudat este ca si preturile au ramas aproape la fel de mari ca si cele de acum 7 ani.
  Deocamtat nu vad nici un progres in domeniu.
  Au marit performantele hardware dar au facut softuri greoaie care sufoca tableta si o fac sa mearga la fel ca una din trecut.

  Dell sa arunce un ochi la Apple si sa vada cum trebuie sa arate un produs functional care are si un pret foarte bun.

  Reply
 • Laptop Business pe 30 Aug 2011

  Salut,

  O colega de birou si-a luat recent acest laptop si pot spune ca a fost o algere buna.
  Materialele din care este construit sunt de calitate dar display-ul tactic nu este chiar high definition la nivel de raspuns. Adica diferenta intre un touchscreen de la iphone si cel de la XT3 este destul de mare.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului