Hi-Tech

De pe hârtie, direct în memoria calculatorului – Wacom Inkling

scris pe 01 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 15890 vizualizări
wacom inkling

Printr-un sistem format din două componente care funcționează în tandem, Wacom Inkling elimină nevoia scannerului din drumul unui desen către calculator. Funcționează pe orice tip de hârtie și este capabil să înregistreze schițe complexe precum și 1024 de nivele diferite de presiune.

Foarte asemănător cu Livescribe, pixul inteligent care prelua pe calculator notițele din timpul unei dictări, Wacom Inkling face același lucru cu desene și schițe. Specialistă în tablete digitale de desen, compania Wacom a gândit un sistem alcătuit din două piese diferite: un pix care poate sesiza 1024 de nivele diferite de apăsare și un receptor care înregistrează mișcările peniței pe orice foaie de hârtie obișnuită. Sigur că folosirea unei tablete ar simplifica și mai mult procesul de digitalizare a unui desen, dar anumite categorii de profesioniști preferă încă desenul pe hârtie.

Printr-o apăsare de buton, utilizatorul poate desena pe straturi diferite (layere), o opțiune care, chiar dacă nu este vizibilă pe hârtie, devine extrem de utilă în varianta digitală pentru că deschide posibilitatea de a edita doar anumite părți ale desenului în mod separat.Baza este pusă în funcțiune de un set de baterii dedicate care pot funcționa până la 15 ore cu o singură încărcare. Se montează în partea de sus a foii de hârtie și înregistrează orice mișcare a pixului pe orice suprafață mai mică decât o foaie A4. După terminarea schiței, receptorul se conectează prin USB la un calculator, iar schițele sunt copiate în format editabil, pentru a fi modificate după dorință, de data aceasta cu ajutorul mouse-ului și programelor specializate. Inkling transformă instantaneu orice măzgălitură într-un fișier digital cu extensia .ai, .psd, .pdf sau .jpeg. E un accesoriu perfect pentru designeri și arhitecți, desenatori profesioniști sau pur și simplu persoane care se simt mai bine creionându-și ideile pe hârtie decât pe o tabletă digitală. Prețul precizat de producător este de 169 euro, iar produsul va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii septembrie pe magazinul său on-line.

1 comentariu

  • Michael pe 03 Sep 2011

    Da, dar tema este urmatoarea: am pe masa un numar de, sa zicem cinci, fise A6, pe care inscriu alternativ spre a construi, cu observatii si trimiteri la fisierele aflate deschise pe laptopul din fata mea, sustinerea pentru documentul ce urmeaza sa redactez. Cum fac ca inscrisurile de pe fise sa fie preluate online in calculator – spre a trece peste etapa de scanare la sfarsitul sesiunii (…oricum, un scanner A6 ADF azi tot nu gasesc) ?

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului