Hi-Tech

Cybertecture Mirror – scurtă conversație cu o oglindă

scris pe 12 Apr 2012 de Constantin Barbu 7685 vizualizări
feat oglinda

Întrebarea din basme, “oglindă, oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din țară?”, rămâne încă în lumea fantasticului. În schimb, o oglindă construită de o companie taiwaneză poate răspunde la întrebări mai simple, cum ar fi cele despre vreme sau despre ce se întâmplă în lume.

Cybertecture Mirror folosește un sistem proprietar de afișare integrat în sticla unei oglinzi aparent comune. Ecranul este complet invizibil cât timp aparatul este oprit, dar devine vizibil printr-o simplă apăsare de buton. “Conversația” se face, pentru moment, prin intermediul unei aplicații de smartphone, dar în viitor există șanse mari să fie implementat un sistem de comandă vocală.

Oglinda se conectează la internet printr-o conexiune WiFi, dar acceptă și semnal video prin intermediul unei conexiuni externe, în cazul în care utilizatorii doresc să o folosească în mod display. În pachetul aparatului este inclus și un set de senzori biometrici, care transmit sistemului informații despre forma fizică a posesorului și oferă chiar recomandări pentru un tonus mai bun.

Programele integrate includ un client RSS, care permite afișarea celor mai noi știri, o aplicație pentru Facebook, una pentru fitness și un player multimedia. Detalii complete pe cybertecturemirror.com.

2 comentarii

 • Adi pe 12 Apr 2012

  iata ca cele mai negre cosmari ale lui Ray Bradbury din cartea sa 451 grade Fahrenheit devin realitate. bucurati-va, spalarea pe creier se desavarseste in cateva decade.

  Reply
  • eu pe 13 Apr 2012

   mda… eu zic sa fugi repede intr-o padure si sa te ascunzi intr-o pestera sa nu vina oamenii mari si rai cu tehnologia lor satanica sa iti spele creierul.
   (editat de StyleReport.ro)

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului