Hi-Tech

Click&Grow: grădinăritul în era nanotehnologiei

scris pe 02 Apr 2013 de Constantin Barbu 8908 vizualizări
smartg

În fiecare an, plante în valoare de peste 20 de miliarde de euro sunt aruncate la nivel global pentru că posesorii nu știu cum sau nu au timp să aibă grijă de ele. Soluția? Puțină nanotehnologie, câțiva stropi apă și patru baterii!

Click&Grow este un ghiveci inteligent, care știe în mod automat să aibă grijă de plantă. Ansamblul este format din două componente: vasul care va controla creșterea platelor și rezerva integrată de sol, semințe și software. Odată inserate patru baterii, un litru de apă și kitul pentru tipul de plantă dorit, Click&Grow se va ocupa în mod automat de orice altceva. Aparatul folosește un mix similar solului obținut prin procese nanotehnologice, care poate fi controlat ca umiditate, oxigenare și temperatură. Într-un mod similar unei imprimante, utilizatorul poate folosi un “cartuș” pentru a reporni mini-grădina după fiecare “recoltă”, iar fiecare tip de plantă vine cu instrucțiunile software pentru procesul de creștere intergrate.

Plantele disponibile sunt împărțite în trei categorii: frumoase, rapide și utile. Prima categorie este dominată de flori și plante ornamentale, a doua include plante cu un ciclu de viață foarte rapid, care să poată fi observat de către utilizator, iar cea de-a treia categorie este dedicată

plantelor aromatice, folosite pentru gătit. În prezent, compania din spatele Click&Grow lucrează la o versiune mai nouă și mai mare a micii grădini automatizate, care va permite cultivarea mai multor tipuri de plante simultan, infierent de lumina disponibilă.

Dacă prima ediție folosea lumină naturală, ediția a doua va integra două LED-uri care simulează ciclul optim de lumină pentru fiecare tip de plantă, astfel că “grădina” va putea fi amplasată practic oriunde. Mai multe detalii pe site-ul Click&Grow și pe pagina Kickstarter unde compania a obținut deja mai mult decât dublul necesar de finanțare pentru a doua generație.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului