Hi-Tech

Cel mai subțire laptop creat pentru jocuri – Razer Blade

scris pe 30 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 19943 vizualizări
razer blade laptop

Mai groase de 5 cm și adesea mai grele de 4 kilograme, laptopurile produse pentru pasionații de jocuri sunt departe de a fi etalonul de portabilitate în domeniu. Razer, unul dintre cei mai importanți producători din industria jocurilor PC, prezintă Razer Blade, un calculator care reușește aceleași performanțe ca și competitorii la jumătate din dimensiunile considerate standard până acum.

Razer este o companie care s-a făcut cunoscută prin accesoriile pe care le produce pentru pasionații de jocuri pe calculator. Acum prezintă și Razer Blade, cel mai subțire laptop dedicat „gaming-ului PC“.

Dezvoltat în parteneriat cu producătorul de procesoare Intel, Razer Blade obține performanțe identice cu laptopuri considerabil mai groase. Cu un monitor LED de 17 inci, calculatorul cântărește 3,16 kg, și măsoară 2,24 cm grosime. Carcasa de culoare neagră a fost modelată din aluminiu, ceea ce îi justifică greutatea scăzută, dar și un design elegant. Performanțele se conturează în jurul unui procesor Intel i7 cu două nuclee, o memorie de 8Gb RAM și o placă video Nvidia GT555M cu 2 Gb RAM. Unitatea de stocare ajunge la 320Gb, iar bateria de 60Wh îi acordă probabil (producătorul nu specifică) o autonomie de câteva ore în timpul unor jocuri de ultimă generație.

Touchpad-ul a fost creat special pentru a fi folosit în timpul jocurilor. Construită ca un ecran capacitiv, interfața de control a mouse-ului afișează diverse informații în timpul jocului, și beneficiază de 10 butoane a căror funcție poate fi stabilită independent de către jucător. Construite ca niște ecrane în miniatură, butoanele afișează iconogramele specifice fiecărui joc.

Prețul de vânzare în SUA, singurul anunțat până acum, este de 2799.99 dolari.

4 comentarii

 • Torax pe 30 Aug 2011

  Acele butoane sunt ecrane in miniatura, si se adapteaza in mod dinamic la interfata jocului si subtilitatile care tin de structura de gameplay a acestuia. Ceva in genul tastaturii de 1000$ Art Lebedeev Optimus. Cel mai important aspect al acestui laptop este combo-ul touchpad taste lcd si nu cat de light e sau ce “dragut” arata. Scopul unui laptop de acest gen este de a fi un desktop portabil(intre prize) si nu de a fi folosit la cafenele sau in parcuri.

  Reply
 • Liviu pe 30 Aug 2011

  Design inspirat din MacBook Pro. Prezentarea stil Apple… :)
  Ar fi bine daca ar avea la fel de mult succes precum cei pe care ii copiaza… eu le urez succes :) )

  Reply
  • Torax pe 31 Aug 2011

   Succesul Apple nu se datoreaza mac-ului(care e 18% din placinta lor) ci idevice-urilor. Razer si-a cumparat o fabrica de asamblare prin taiwan si a angajat fosti ingineri de la Apple si Dell. Design-ul e asemanator cu mac-ul la fel cum mac-ul e asemanator cu Vaio(fiind primii in aceasta abordare). Exista totusi o limita de a shtantza(scuzati-mi abuzul) aluminiu pentru un laptop si de a avea linii diferite altfel decat rectangulare si rotunjite pe alocuri. Succes mainstream nu vor avea pentru ca opereaza pe o nisa atat ca pret cat si ca target social. Nu uita ca gamer-ii sunt foarte “savvy” in ceea ce priveste IT-ul; nu sunt naivii de zi cu zi ce cumpara tech pentru ca e “fashionable” si da bine in centru’ vechi la cafenea.

   Reply
 • Vlad pe 05 Sep 2011

  Frumos, dar de 1500$ iti iei parti pt. un PC de gaming. Foarte Overpriced.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului