Hi-Tech

Cel mai mic aparat foto cu obiective interschimbabile – Sony NEX-C3

scris pe 08 Iun 2011 de Constantin Barbu 14203 vizualizări
nex

Sony a anunțat astăzi cel mai ușor aparat de fotografiat din lume care suportă obiective interschimbabile, cu o greutate de doar 225 de grame. Parte a seriei NEX, modelul C3 folosește un senzor de dimensiuni mari, cu o rezoluție de 16,2 megapixeli și poate folosi orice obiectiv cu montura Sony E sau Sony Alpha, prin intermediul unui adaptor.

Camera va înregistra și clipuri video HD 720P, care vor fi înregistrate pe cartele de memorie SD sau MemoryStick. Mulțumită senzorului de dimeniuni comparabile cu cele ale unui dSLR, noul Sony NEX-C3 va putea capta imagini de calitate bună și în condiții de iluminare slabă. Aparatul va include, la fel ca și modelele curente din seria NEX, mai multe moduri de fotografiere care permit chiar și fotografilor mai puțin experimentați să controleze cât mai bine imaginea,  fără cunoștințe tehnice avansate.

Dotările includ un ecran tactil de trei inci de înaltă rezoluție (921 600 de pixeli în total), capacitatea de a fotografia în rafală cu până la 5,5 cadre pe secundă, posibilitatea de a fotografia panorame tridimensionale și o baterie care rezistă la aproximativ 400 de declanșări. Aparatul va fi disponibil începând cu luna august, la un preț care încă nu a fost comunicat. Detalii suplimentare pe sony.ro.

Foto: Sony

7 comentarii

 • Cristi pe 08 Jun 2011

  Ce-mi plac inutilitatile astea. Senzorul destul de mare cere in continuare un obiectiv care da peste cap tot balansul aparatului, fiind cu mult mai mare decat body-ul. Cu prime-urile mai merge, dar zoom-urile nu-si au deloc locul pe ele.

  Reply
  • popas pe 08 Jun 2011

   Total de acord, insa consider ca Sony a facut o miscare desteapta, tintind fotograful amator si semi-profesionist, pentru care greutatea aparatului in excursie este foarte importanta.
   Am si eu dubii in privinta balansului de greutate in mana a unui obiectiv de 1200 grame, montat pe un body de 150 grame… practic ai tine in mana obiectivul in timpul fotografierii, si nu aparatul.
   Oricum, exista un avantaj, in privinta faptului ca nu se va pune problema defectiunii coroanei de montura a obiectivului sau aparatului, sub greutatea acestor doua piese; cei care au aparate DSLR cu body greu, stiu ca un obiectiv greu poate defecta montura aparatului si/sau a obiectivului.

   Personal as incerca sa vad cum fotografiaza.
   La fel de reticenti am fost si cand au aparut tel mobile sau TVurile cu ecran LCD.
   Bravo Sony!

   Reply
   • ngi pe 08 Jun 2011

    am eu unul :)

    Reply
   • Cristi pe 08 Jun 2011

    Bravo Sony pentru ce? Olympus Pen are 335 de grame si e aceeasi mancare de peste, un fel de struto camila fara viewfinder optic si total inutil daca folosesti vreun zoom. Plus ca ajunge ca pret tot cat un dslr, asa ca dai acelasi ban ca sa te chinui.
    [editat de StyleReport.ro]

    Reply
 • allara pe 08 Jun 2011

  ce-mi plac articolele astea cu ” sony a anuntat astazi…”
  am lucrat ca promoter sony anul trecut in toamna cand deja era aparatul acesta pe piata de ceva timp.

  criza de subiecte, dar macar fiti sinceri
  [editat de StyleReport.ro]

  Reply
 • Zirc pe 08 Jun 2011

  allara, anul trecut ai promovat NEX-3, care intre timp a fost scos din productie pentru a face loc acestuia …

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului