Canon lansează EOS 100D, cel mai mic dSLR din lume

Canon a lansat un nou model din gama EOS, ca alternativă la aparatele mirrorless de pe piață. EOS 100D este cel mai mic și mai ușor aparat dSLR din lume și include toate beneficiile de performanță ale camerelor reflex, într-un pachet ceva mai mare decât un aparat compact.
Cu dimenisuni de 116,8 x 90,7 x 69,4mm şi cântărind numai 407g, în corpul uşor şi compact al EOS 100D este inclus şi un vizor optic luminos – oferind utilizatorilor experienţa completă şi complexă a unui DSLR într-un corp compact. EOS 100D beneficiază şi de un ecran tactil Clear View LCD II de 7,7cm – făcând posibilă şi simplă ajustarea setărilor şi revizuirea imaginilor după captare.
EOS 100D este dotat cu un senzor hibrid APS-C CMOS AF II de 18 MP care foloseşte pixeli de detectare a fazelor care sunt dispersaţi pe 80% din suprafaţa senzorului, astfel încât să ofere viteză de focalizare şi urmărire atunci când aparatul foto se află în modul live sau înregistrează clipuri video Full-HD. De asemenea, aparatul beneficiază de fotografiere continuă la 4 cadre pe secundă. Prețul noului aparat, în varianta cu obiectivul kit 18-55mm f3.5-5.6 IS STM va fi de aproximativ 700 de euro. Mai multe detalii pe site-ul Canon.
Cel mai mic dSLR din lume este Olympus E-410… Haideţi să nu mai credem tot ce ne spun departamentele de marketing ale “granzilor”.
Nu chiar
. Olympus este ceva mai greu decat Canon 100D, iar dimensiunile sunt aproape aceleasi.
Olympus E-410 130 x 91 x 53 mm – 435 grame
Canon 117 x 91 x 69 mm – 407 grame
Citat : cel mai mic aparat din lume! Daca inmultim cotele si aflam volumul Canon are 734 si Olympus 626. Deci cine minte ? Da in schimb pare cel mai usor dar sa ne prostiti asa dl de la Canon …..
Nu mai vorbesc de 18-55 IS-ul Canon care este mai greu decât 14-42-ul Olympus.
Pai cand compari doua aparate DSLR, este evident ca te referi la body, nu si la obiectiv…
“pixeli de detectare a fazelor”
“beneficiază de fotografiere continuă”
Parca ar fi un articol tradus de o batranica de 80 ani care stie engleza dar habar n-are de termeni foto. Imi aminteste de manualul de la imprimanta in care niste traducatori idioti scriau ca este prevazuta cu “seria universala bus”. era vorba despre USB evident.
Phase detect este un termen care ar trebui luat ca atare, intocmai ca live-view, sau mirorrless pentru a nu baga cititorii in ceata.
Iar continuous shooting se traduce mai corect prin fotografiere in rafala.