Hi-Tech

Canon EOS 6D – cel mai mic dSLR full-frame din lume

scris pe 17 Sep 2012 de Constantin Barbu 13238 vizualizări
EOS 6D FSL w EF 24-105mm L-2

Dacă zilele trecute Sony lansa cel mai mic aparat foto din lume cu un senzor full-frame, astăzi este rândul Canon să anunțe un dSLR cu senzor foarte mare și dimensiuni mici.

Cu dimensiuni şi greutate similare cu cele ale lui EOS 60D, EOS 6D este cel mai uşor DSLR din lume care dispune de un senzor CMOS full-frame. Conform producătorului, noul EOS 6D dispune de un senzor CMOS full-frame de 20,2 megapixeli nou-proiectat, care permite fotografilor să realizeze imprimări la dimensiuni de poster sau să decupeze imaginile fără a face nici un compromis calitativ. Gamă ISO nativă 100-25.600 (extensibilă între 50-102.400) ajută la capturarea mai uşoară ca oricând a unor imagini clare, chiar şi într-un spațiu întunecat.

 

Primul aparat din gama EOS dotat cu Wi-Fi, EOS 6D, permite fotografilor să transmită imaginile imediat ce s-a terminat şedinţa foto. Acestea pot fi transferate wireless către un mediu de stocare extern, încărcate pe Facebook sau YouTube, sau imprimate direct pe un echipament Canon cu conectivitate Wi-Fi. Alternativ, imaginile şi clipurile video pot fi vizualizate pe televizoare HD cu funcţie DLNA. Prin conectarea wireless la un smartphone, camera poate fi controlată de la distanţă, pot fi modificate setările sau focusul, poate fi folosit declanşatorul şi chiar vizualizată imaginea.

Spre deosebire de precedentele camere full-frame de la Canon, 6D nu include un conector de comandă a blitz-urilor de studio și nu poate face sincronizare cu acestea decât la o viteză de până la 1/180 de secunde. Tot pe lista dotărilor schimbate se numără și slotul pentru carduri de memorie, care este acum în format SD. Probabil tot pentru a reduce costurile, noul 6D nu mai este integral construit din magneziu, ci dintr-o combinație de metal și policarbonat, similară aparatelor din gamele mai ieftine ale producătorului japonez. Cu funcţia GPS integrată, imaginile stochează coordonatele geografice ale locului în care e făcută fotografia chiar în momentul declanşării.

Măsurând doar 144,5 x 110,5 x 71,2 mm şi cu o greutate de 770 de grame, EOS 6D este cel mai compact DSLR full-frame produs vreodată de Canon. EOS 6D are protecţie împotriva prafului şi a picăturilor şi o configuraţie a butoanelor similară cu cea de pe EOS 60D.

Canon nu a comunicat încă data de la care va fi disponibil noul aparat și nici prețul în România, dar acesta se prevede a fi semnificativ mai mic decât cel al modelului 5D Mark III, cotat in acest moment în jurul sumei de 15.000 de lei. În SUA, EOS 6D este disponibil pentru precomandă la prețul de 2099$. Specificațiile complete sunt disponibile pe site-ul Canon.

6 comentarii

 • Cristi pe 17 Sep 2012

  Preferam sa fie mai mare si nu am limitarile astea stupide “Spre deosebire de precedentele camere full-frame de la Canon, 6D nu include un conector de comandă a blitz-urilor de studio și nu poate face sincronizare cu acestea decât la o viteză de până la 1/180 de secunde.” Adica Nikon de ce poate?

  Reply
  • Constantin Barbu pe 17 Sep 2012

   Nici Nikon D600 nu are.

   Reply
   • Cristi pe 17 Sep 2012

    Din cate stiu, toate aparatele Nikon care au flash incorporat pot controla alte flash-uri externe, nu vad de ce D600 nu are avea asa ceva, nefiind un aparat destinat celor care se umezesc la numarul de megapixeli. Iar despre sincronizare, am avut impresia ca nici cu flash extern nu se poate duce pana la 1/4000, am citit eu gresit.

    Reply
  • io pe 17 Sep 2012

   eu cred ca limitarile au fost facute pentru pret, nu neaparat pentru dimensiune.
   probabil vor sa extinda plaja de accesibilitate pentru FF.

   Reply
 • gold account pe 24 Sep 2012

  În acelaşi timp, Canon EOS 6D este primul DSLR al producătorului japonez care beneficiază de receptor GPS şi conectivitate Wi-Fi. Scopul principal este posibilitatea de a uploada direct fotografiile pe Facebook şi clipurile video pe YouTube, însă în acelaşi timp poţi transfera fişierele digitale pe serviciile in the cloud sau alte dispozitive de stocare externă. Nu în ultimul rând, ai posibilitatea de a printa fotografii prin Wi-Fi dacă ai la îndemână o imprimantă wireless.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului