Hi-Tech

Canon 5D Mark III – o legendă reeditată

scris pe 02 Mar 2012 de Constantin Barbu 12504 vizualizări
feat 5dmk3-2

Noul aparat de fotografiat Canon 5D Mark III continuă pe urmele generației precedente, într-o carcasă aproape identică, dar cu un senzor complet nou și cu o serie de funcții care îl duc la un cu totul alt nivel.

În doar patru ani, Canon 5D Mark II a reușit să ajungă unul dintre cele mai iubite aparate de fotografiat din toate timpurile. 5D Mark III nu vine să îl înlocuiască, cel puțin nu în primă fază, ci să ofere o alternativă și mai perfromantă. Cu un senzor Full Frame de 22,1 megapixeli optimizat atât pentru imagini statice, cât și pentru video FullHD, 5D Mark III va fi prezent pe piață în paralel cu varianta Mark II, care va avea un preț mai redus.


Designul noului aparat este aproape identic cu modelul precedent, cu mici variații ale poziționării butoanelor și a comutatorului de pornire/oprire. Diferențele provin în schimb de la componentele din interior: un nou procesor, un nou sistem de auto-focalizare ultra-performant cu 61 de puncte (versus 9, câte sunt disponibile pe Mark II), noi moduri video și o plajă extinsă a sensibilității ISO (de la 100 la 25,600, cu posibilitate de extindere până la ISO 102,400).

Canon promite că 5D Mark III va oferi o calitate excelentă a imaginii la toate sensibilitățile ISO, cu îmbunătățiri semnificative față de modelul precedent, datorită noului procesor și a designului adus la zi al senzorului. Noul aparat va oferi și o protecție mai bună împotriva prafului și a umezelii și va putea fotografia la o cadență de până la 6 cadre pe secundă.
Prețul modelului Canon 5D Mark III va fi de aproximativ 3500 de euro la lansaraea din această primăvară, iar specificațiile complete pot fi găsite pe canon.com.

4 comentarii

 • popas pe 02 Mar 2012

  Superb!
  Aparitia Canon 5D Mark III era de asteptat dupa aparitia lui Nikon D800.
  La o prima vedere, nu pare sa aiba inovatii fata de Mark II, dar poate si pentru ca tehnologia este oarecum matura.
  O mare bucurie pentru fotografi este aceea ca va scadea pretul lui Mark II, care de altfel este un aparat foarte reusit, cu senzor full-frame.

  Reply
  • Constantin Barbu pe 02 Mar 2012

   Dupa cum spuneam si in articol, inovatiile sunt interne. Cel mai important cred ca e noul sistem de focalizare, transplantat direct de pe 1DX.

   Reply
   • popas pe 02 Mar 2012

    Corect, asa este, dar eu as vedea sistemul de focalizare cat si senzorul ca fiind imbunatatiri pentru modelul 5D, nu neaparat ca si inovatii.

    Reply
 • io pe 02 Mar 2012

  5d mark II e la 1800 euro deja.
  nu inteleg cum poate fi succesorul lui la pret dublu.
  mai degraba au vrut sa faca un model intermediar intre 5d mark II si 1d mark IV.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului