Hi-Tech

Bravia X9000A: Sony extinde gama de televizoare UltraHD

scris pe 08 Ian 2013 de Constantin Barbu 4722 vizualizări
feat sony

Sony a prezentat la CES 2013 noi televizoare Bravia UltraHD, cu o rezoluție de patru ori mai mare decât standardul FullHD. Noile ecrane au diagonale de 55 și 65 de inci și oferă noi modalități de conectare rapidă la tablete și telefoane smart.

Dacă un televizor cu rezoluție “clasică” FullHD poate afișa două milioane de pixeli simultan, noile ecrane Bravia folosesc de patru ori mai mulți pixeli pentru a reproduce imagini mult mai detaliate. Cu un total de 3840 x 2160 pixeli, televizoarele din seria X9000A sunt optimizate pentru conținut UltraHD, dar pot interpola și conținut clasic pentru noua rezoluție, până când transmisiunile 4K devin ceva obișnuit.

 

Dincolo de imagine, noile televizoare includ și un nou sistem de sunet integrat, care promite o experiență cât mai imersivă pentru utilizator. Ecranele noii serii Bravia pot afișa și conținut tridimensional, care poate fi “decodat” prin intermediul unei perechi de ochelari pasivi.

 

Comunicarea cu aparatele mobile este de asemenea îmbunătățită, prin adăugarea unui senzor NFC în telecomandă, care facilitează conectarea printr-o singură atingere cu orice telefon sau tabletă care folosește această tehnologie. Noile televizoare vor fi disponibile la mijlocul anului, la prețuri care încă nu au fost comunicate.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului