Hi-Tech

Bowers&Wilkins Zeppelin Air

scris pe 20 Apr 2011 de Constantin Barbu 4626 vizualizări
zep-black-large

Construit în forma unui dirijabil, Zeppelin Air de la Bowers&Wilkins este, probabil, cel mai avansat difuzor pentru ipod-uri şi iphone-uri din lume. Construit parţial din fibră de sticlă, sistemul de sunet a fost primul compatibil cu noul standard wireless Apple AirPlay, care permite oricărui PC, Mac, iPhone sau iPad să transmită semnal audio fără fir.

Cu o putere totală de 150W, distribuită într-o configuraţie 2.1, sistemul de sunet include şi o serie de intrări clasice, printre care se număra un port optic, un dock pentru iPod-uri şi iPhone-uri, o intrare analogică de 3,5mm şi un port USB. Pentru cei care aleg să renunţe la fire, Zeppelin Air poate recepţiona semnal audio necomprimat prin intermediul unei reţele WiFi locale. Semnalul primit este convertit din format digital în format analogic de către un DAC (Digital to Analog Converter) de înaltă calitate, care optimizează toate sursele de semnal până la standardul 96Khz/24bit, unul dintre cele mai înalte de pe piaţă.

Designul este semnat de Morten Warren, de la studioul de design “Native”, şi este realizat în colaborare cu Steyning Research Establishment, unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din lume în ceea ce priveşte echipamentele de sunet. Mai multe detalii pe site-ul Bowers&Wilkins.

Foto: Bowers&Wilkins

Autor: Constantin Barbu

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului