Hi-Tech

Bose lansează două noi sisteme audio cu sunet surround virtual

scris pe 28 Sep 2011 de Constantin Barbu 13562 vizualizări
bose soundbar

Bose, unul dintre cei mai respectați producători de echipamente audio de înaltă fidelitate, a prezentat două noi sisteme audio cu sunet surround virtual. Spre deosebire de sistemele clasice, care folosesc cinci sau mai multe difuzoare poziționate în jurul ascultătorului, soluția Bose folosește un singur difuzor, care ”proiectează” sunetul în așa fel încât utilizatorul îl percepe cu o senzație de spațialitate similară unui sistem 5.1.

Cele două sisteme sunt numite Bose Lifestyle 135 și CineMate 1 SR și se diferențiază prin prezența în plus a unei console de control și a unui dock pentru iPod și iPhone în cazul modelului 135. Ambele sisteme sunt destinate utilizării împreună cu un ecran de mari dimensiuni, la care se conectează prin intermediul unui cablu HDMI standard. Difuzorul are un design minimalist, cu linii clare și aproape fără nici o decorațiune, iar dimensiunile sunt de 12.4 cm x 93.5 cm x 6.1 cm. Un subwoofer numit Acoustimass module este inclus în ambele pachete.

Compania folosește un sistem avansat de calibrare a sistemelor de sunet, numit ADAPTiQ, care ia în considerare  dimensiunea încăperii și modul în care sunetul este reflectat de diferitele elemente de mobilier, pentru a oferi o distribuție optimă a sunetului pentru orice spațiu.

Noile sisteme vor fi disponibile în această toamnă la un preț de aproximativ 2500 de euro pentru modelul Lifestyle 135 și 1500 de euro pentru CineMate 1 SR. Mai multe detalii pe site-ul Bose.

1 comentariu

  • George pe 29 Sep 2011

    5.1 a fost un mare esec. Tehnica presupune un sunet corect defalcat pe canale. Nu prea multi au reusit asta, iar rezultatul a fost un ghiveci strident. De multe ori, stereo depasea calitatea. Bose e marketing pur, specializat mai ales in automotive, unde prinde bine alturi de tuning. Vrajelile cu reflection and spatial and nu prea mai prind printre consumatori.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului