Hi-Tech

BenQ Joybee GP2: pico-cinematograful din buzunar

scris pe 25 Ian 2012 de Constantin Barbu 13171 vizualizări
BenQ_GP2_feat

BenQ Joybee GP2 este un pico-proiector cu baterie din noua generație care face o serie de promisiuni foarte interesante: noul gadget poate proiecta o imagine HD 720P cu o diagonală de până la 4 metri și poate reda nativ fișiere multimedia de pe carduri SD sau de pe orice iPod sau iPhone, la o greutate de doar 565 de grame.

La fel ca predecesorul său Joybee GP1, noul model păstrează designul elegant în culorile alb şi negru, însă vine cu o serie de îmbunătăţiri printre care se numără şi intregrarea unui docking station, certificat de Apple, pentru dispozitivele iPhone şi iPod, care permite utilizatorilor să proiecteze direct din smartphone sau din media player fişierele audio-video pe care doresc să le împartă cu prietenii. Mini-telecomanda proiectorului poate controla atât meniul proiectorului, dar şi pe cel al dispozitivului iPod sau iPhone conectat în docking. De asemenea, noul BenQ GP2 poate fi conectat la o baterie opţională, a cărei autonomie nu a fost specificată.

Joybee GP2 dispune de tehnologie de iluminare 3LED, rezoluţie WXGA(1280x800p), putând proiecta imagini HD de la distanţe reduse, are luminozitate de 200 ANSI lumeni, contrast nativ de 2400:1 şi posibilităţi complexe de conectare: HDMI, USB, A/V, RCA, D-sub. Mini-proiectorul poate reda o varietate de tipuri de fişiere şi permite, totodată, stocarea lor pe memoria internă de 2GB, sau pe un card SD/SDHC conectat în card reader-ul intern. Joybee GP2 este o soluţie multimedia completă, având integrat şi un sistem audio de 4W cu difuzoare stereo pentru un sunet de bună calitate.

Centru de divertisment mobil, aceasta poate fi definiţia scurtă a noului proiector BenQ Joybee GP2. Cu o greutate de numai 565grame (fără baterie) noul proiector cu dimensiuni de 14x12cm, pico-proiectorul vine echipat și cu o staţie de andocare pentru iPhone sau iPod. Fiind un dispozitiv “plug‘n play”, GP2 nu necesită instalare şi redă filme sau fotografii cu o diagonală de până la 4m. În modul standby, când proiectorul este oprit, GP2 poate fi folosit ca sistem audio pentru a reda fişierele din iPhone sau iPod, protejând astfel durata de viaţă a bateriei.

Conectivitatea complexă asigură compatibilitatea noului Joybee GP2 cu aproape orice dispozitiv de divertisment. Prin portul HDMI, noul proiector poate fi conectat la smartphone sau chiar la tableta, un atuu important pentru cei care au nevoie de portabilitate. Totodată, noul mini-proiector poate reda o varietate de formate multimedia, de la clipuri video cu subtitare, imagini, muzică, dar si fişiere Microsoft Office sau Adobe PDF.

Lampa de tip LED cu o durată de viaţă de 30.000de ore (în Eco mode) face ca GP2 să fie un proiector utilizabil mai mult de 20 ani fără a necesita întreţinere, conform datelor oferite de producator. Noul BenQ Joybee GP2 va fi disponibil pe piaţa din România începând din luna februarie, prin partenerii oficiali BenQ, la un preţ estimativ de 2.689 lei. Mai multe detalii pe site-ul BenQ.

6 comentarii

 • dan pe 25 Jan 2012

  Se alimenteaza si de la priza sau functioneaza doar pe baterii?
  Multumesc.

  Reply
 • immortal pe 25 Jan 2012

  200 de ANSI lumeni este extrem de putin !

  Reply
 • Veilside pe 25 Jan 2012

  Aiurea.. poate ca imi statea gandul la el.. daca nu era in cardasie cu Apple. Puteau sa faca un slot special pentru conectarea prin cablu a iTelefonului, nu sa modifice intre design-ul proiectorului pentru fericitii posesori de mere. In fine.

  Reply
  • ngi pe 25 Jan 2012

   multe-s in cardasie cu marul ceea ce intr-adevar nu e prea ok pt ca toata lumea pierde. ideal ar fi alimentare universala pt toate smartphonurile si ar fi super :) parca se vorbea candva de asa ceva.

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului