Hi-Tech

Beats by Dre abordează un public mai matur cu seria Executive

scris pe 24 Noi 2011 de Constantin Barbu 9121 vizualizări
beats executive

Cunoscute mai mult pentru aspectul neobișnuit și asocierea cu muzica și cultura hip-hop, căștile din seria Beats by Dre au atras atenția în ultimul an și prin calitatea bună a sunetului redat. Odată cu lansarea noii serii Executive, Beats propune o nouă alternativă unui public interesat mai mult de eleganță decât de epatare.

Spre deosebire de majoritatea modelelor Beats existente, noua serie Executive va avea un design minimalist, similar mai mult mărcilor consacrate din industria audio, cu finisaje din metal lustruit și detalii din piele. Din informațiile disponibile, noua colecție va oferi și un sistem activ de anulare a zgomotului ambiental, care își va face singur managementul consumului de baterie, pentru o autonomie cât mai bună.

Încă nu a fost anunțată data oficială începând cu care noile căști vor fi pe piață și nici prețul de pornire, dar este destul de probabil ca seria Executive să fie disponibilă până la sfârșitul acestui an. Mai multe detalii pe beatsexecutive.com.

3 comentarii

 • popas pe 24 Nov 2011

  Avem niste cracteristici tehnice pe care sa le comparam cu alte casti concurente?
  Din pacate, nu am reusit sa accesez site-ul producatorului (mereu imi spune ca serverul este busy).

  Din ce am gasit eu:
  Frecventa: 20Hz-20.000Hz
  Impedanta: 32 Ohm
  Putere nominala de 20mW (sper sa nu ma insel, aici)
  Senzitivitate: 115dB
  Cablu detasabil

  Dupa cum arata, s-ar parea ca aceste casti sunt destinate mai ales folosirii de catre DJ sau pe strada cu playerul mp3, sau oriunde este nevoie de anularea zgomotului de fond.
  Personal, nu prea le-as vedea ca fiind prea “Style”, intrucat aceste casti nu exceleaza prin caracteristici tehnice, ci doar prin aspect si ergonomie (considerand faptul ca li se pot detasa cablul audio).
  Frecventa de 20-20.000Hz le plaseaza in segmmentul de produse “medium”.
  Impedanta de 32 Ohm este caracteristica perechilor de casti de player mp3, intrucat au consum mic de baterie. Castile profesionale au impedanta >60 Ohm
  Cupele sunt inchise (atenueaza zgomotul exterior) dar sunt prea apropiate de timpan, ceea ce diminueaza din calitatea spatiala a sunetului.
  Pret: 250-300 euro
  =====
  Comparativ cu aceste Beat, as opta pentru o pereche AKG k702 castigatoare a numeroase premii de specialitate; acestea sunt situate in gama “profesionale”, si care au urmatoarele caracteristici:
  Frecventa: 10Hz-39.800Hz
  Impedanta: 62 Ohm
  Putere nominala de 200mW
  Senzitivitate: 105dB
  Cablu detasabil
  Conector audio aurit
  .
  Frecventa cuprinde si infrasunete si ultrasunete, pentru cei care au capacitatea de a capta sunete peste frecventa de 20kHz.
  Acestea sunt casti de studio, nu de DJ, dar calitatea sunetului pare sa fie la nivel excelent.
  Desigur, cu alt pret: ~500 euro
  http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,1082,pid,1082,nodeid,2,_language,EN.html
  =====
  Pentru impatimitii audio, castile “Sennheiser HD 1000″ ar trebui sa fie nivelul maxim al calitatii audio, dar la un pret >1000 euro :)

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului