Hi-Tech

Backup hibrid – LaCie CloudBox

scris pe 24 Iun 2011 de Constantin Barbu 7526 vizualizări
lacie

LaCie a anunțat joi un nou sistem de backup care securizează automat datele atât pe un hard-disk local conectat la rețea, cât și pe un server al companiei, “în nor”. CloudBox va avea o capacitate de 100GB și va fi disponibil începând cu luna iulie.

Designul noului aparat, conceput de Neil Poulton, este similar cu cel al mai multor hard-disk-uri oferite de compania franceză: un paralelipiped negru lucios cu un singur port, care permite conectarea la o rețea locală de mare viteză. Back-up-ul datelor din computer este făcut automat de către CloudBox pe hard-disk-ul intern de 100GB, iar datele sunt apoi trimise către serverele LaCie fără nici o intervenție din partea utilizatorului. Produsul este recomandat pentru stocarea informațiilor extrem de importante și, spre deosebire de altele similare, asigură datele chiar și în cazul unei calamități, când atât calculatorul, cât și hard-disk-ul de backup sunt distruse.

Sistemul va putea deservi până la 10 utilizatori și va fi disponibil la un preț de aproximativ 200 de euro. După un an de zile, utilizatorul va trebui să plătească o taxă pentru a putea continua utilizarea back-up-ul online oferit de compania, dar prețul acestui serviciu nu a fost făcut public încă. Mai multe detalii pe LaCie.com.

2 comentarii

  • Mihai pe 27 Jun 2011

    Am avut un hard extern LaCie ce se conecta prin cablu Ethernet la retea. Hardul a inceput sa aiba bad-uri si nu mai pornea. Aveam de ales intre a trimite produsul in garantie(inlocuit hard, pierdut date) si a desface produsul(recuperat date, pierduta garantie, produs inutilizabil). Am decis ca pozele din vacanta sunt mai importante. Cascati ochii inainte!!! Dupa, regretele nu recupereaza datele.

    Reply
  • Andrei pe 27 Jun 2011

    Am un LaCie Quadra de 1TB (design Poulton, alimentare separata, conexiuni: USB, FireWire si SATA – aceasta din urma fiind conexiunea folosita) cu doua partitii. Problema majora dupa doua saptamani de utilizare: MFT compromis pe ambele partitii, date pierdute (recuperat o mica parte din ele). Am cautat pe diverse forumuri (mai ales de afara) si am gasit explicatia: sursa de alimentare a ansamblului e proasta. Pur si simplu. Valabil pentru absolut toate hdd-urile externe desenate de Poulton pentru LaCie. Asadar, aviz amatorilor. LaCie nu mai e demult ce-a fost…

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului