Hi-Tech

Atomic Floyd – acustică și design made in UK

scris pe 07 Sep 2011 de Constantin Barbu 8258 vizualizări
atomic floyd

Proiectate pentru utilizatorii de telefoane inteligente și playere muzicale performante de către o echipă de designeri și ingineri veniți de la Philips, adidas și Nike, căștile Atomic Floyd sunt remarcabile prin designul îndrăzneț și prin materialele folosite.

Producătorul britanic are în portofoliul său cinci modele diferite, care se deosebesc în principal prin modul de prindere și prin prezența sau absența unui microfon optimizat pentru smartphone-uri. Modelul AirJax, vârful de gamă al căștilor Atomic Floyd, folosește un sistem de prindere fabricat dintr-un aliaj ultra-flexibil de titaniu sub formă de ”aripi de înger” și un set de incinte acustice fabricate dintr-un tip special de oțel, optimizat pentru performanțe audio cât mai bune, numit de producător Acoustic Steel.

Designul tuturor produselor Atomic Floyd este determinat de combinația de materiale folosite și de alăturarea de forme industriale, aspre, cu linii curbe, organice: oțelul, cauciucul și materialul textil negru care acoperă și protejază firele sunt îmbinate într-un tot spectaculos atât ca aspect, cât și ca performanțe și durabilitate.

În ceea ce privește calitatea sunetului, recenziile publicate în presa de specialitate încă de la lansarea companiei în anul 2008 spun că nu există motive de reproș: toate frecvențele sunt bine reprezentate, sunetul este clar iar frecvențele foarte joase sunt redate exemplar. Utilizatorii de telefoane inteligente vor aprecia opțiunea unui microfon pe majoritatea modelelor, funcție compatibilă cu iPhone, Blackberry și unele modele bazate pe Google Android. Mai multe detalii pe AtomicFloyd.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului