Hi-Tech

Asus ZenBook – primul ultrabook cu sunet Bang&Olufsen

scris pe 17 Oct 2011 de Constantin Barbu 20185 vizualizări
Screen shot 2011-10-17 at 11.36.33

Ultrabook-urile sunt fără îndoială cel mai dinamic segment din lumea computerelor mobile la ora actuală. Cum aproape toate modelele sunt construite pe arhitectura Intel Core i5 de generația a doua, au grosimi mai mici de un centimetru și autonomii de 5-7 ore, producătorii au început să își diferențieze modelele prin dotări suplimentare din ce în ce mai spectaculoase. În cazul Asus, un set de difuzoare Bang&Olufsen.

La prima vedere, Asus ZenBook nu pare foarte diferit de celelalte ultrabook-uri pe care le-am văzut până în acest moment. Procesorul Core i5, SSD-ul de până la 256GB și design-ul extrem de subțire sunt deja integrate de aproape toți competitorii în modelele lor. În cazul Asus, principalul element de diferențiere nu ține de performanță, ci de experiența pe care utilizatorii o vor avea în folosirea portabilului.

Disponibil în variante de 11 și 13 inci, ZenBook folosește display-uri cu rezoluție semnificativ mai mare decât ale competiției: modelul de 13 inci ajunge până la 1600×900 de pixeli, mai mult decât MacBook Air sau Acer Aspire S. În plus, tot pe partea audiovizuală, laptopul include pe ambele modele un set de difuzoare produse în colaborare cu Bang&Olufsen, unul dintre cele mai respectate nume din industria audio-video.

Laptopul mai include și două porturi USB, dintre care unul compatibil cu versiunea 3.0 a standardului, un port microHDMI pentru conectare ușoară la un televizor de mari dimensiuni și varianta a patra a standardului Bluetooth, cu multiple îmbunătățiri față de edițiile precedente. Modelele de 11 și 13 inci vor fi disponibile în această toamnă, iar prețurile vor fi situate în jurul sumei de 999 euro pentru modelul de 11 inci și 1099 de euro pentru cel de 13 inci. Mai multe detalii pe asus.com.

16 comentarii

 • Torax pe 17 Oct 2011

  Asus o firma relativ noua pe piata PC-urilor(ca si Samsung de altfel) s-a impus inca din incipienta cu un singur lucru, fiabilitate. Sunt cele mai fiabile din punctul de vedere al ratei de defectare si apelare la suport tehnic. “Noii veniti” in orice industrie trebuie sa inceapa musai bine. La fel se poate zice si despre Samsung care e si mai noua in piata PC-urilor.

  Reply
  • George pe 17 Oct 2011

   Am cumparat pentru firma 5 notebook-uri Asus N60DP identice. Intr-un an, din cele 5, 3 au avut probleme cu HDD-ul Seagate de 500 GB. Acum 2 dintre ele au o dunga pe ecran, exact in aceeasi pozitie (in dreptul balamalei). Unitatea optica a unuia dintre ele functioneaza aleator (citeste discurile doar cand vrea). Noroc ca au garantie de 2 ani. Asa ca despre fiabilitate …

   Reply
  • kmlx pe 17 Oct 2011

   vreau si eu sa fiu pe planeta pe care asus sunt fiabile.

   ai auzit cumva de lenovo sau apple? asta daca chiar vrei sa vorbim despre fiabilitate.

   Reply
   • Torax pe 18 Oct 2011

    Am iritat multa lume, normal ca o sa fie si “mere” proaste. Si site-urile de tech support de la Apple si Lenovo sunt pline de plangeri. Am vorbit strict de rata de intoarcere a laptop-urilor la garantie. Per procent e mai mica decat la toate celelalte. Si vorbesc la nivel international.
    Apple de exemplu are un suport foarte bun in statele in care are prezenta oficiala(mai ales in SUA, mai ales daca platesti si AppleCare), insa cu toate acestea este posibil sa aiba o rata mai mare de intoarcere la garantie decat alte brand-uri.
    Dar cine stie poate Asus trimite in Românica toate prashtiile, caz in care toti aveti dreptate. :)

    Reply
  • din IT pe 17 Oct 2011

   am lucrat zilnic pe un Asus si stiu ce pot asa ca mai moale cu fiabilitatea. Cele normale sunt incete si fiabilitatea lasa de dorit. Poate cele de peste 1000 euro sa fie mai rasarite, dar de la 1000 in sus se merge la alte firme: Lenovo, HP, Dell.

   Reply
 • Mircea pe 17 Oct 2011

  Frumos, si nu mi se pare ca avand un pret prohibitiv. Este un produs care permite unui pasionat sa detina un laptop atat performant cat si frumos fara sa ia pielea de pe el.

  Reply
 • jsm pe 17 Oct 2011

  Nu stiu ce sa zic despre noul ultrabook reclama asta e foarte haioasa :)
  http://www.youtube.com/watch?v=iq9B3evfu8s

  Referitor la ce ziceati voi de fiabilitate, ca s-au defectat HDD-urile Seagate, nu e vina lui asus neaparat, ci a lui seagate…unitatile optice iar sunt facute de altcineva si nu de asus…E adevarat ca puteau sa aleaga niste componente mai fiabile… dar cine site, poate o fi fost vreun lot cu probleme, sau au fost trantite bine pe transport

  Reply
 • Marul pe 18 Oct 2011

  O copie proasta a Macbook Air.

  Reply
  • Mircea pe 18 Oct 2011

   Spuse vulpea care nu ajunge la struguri…

   Reply
   • Marul pe 18 Oct 2011

    O spune un posesor de MB Air.

    Reply
    • sym pe 18 Oct 2011

     Am luat un MacBook Air destul de recent (256Gb SSD, 4Gb RAM, i7) – hardware-ul e ok (mai putin la sunet – departe de B&O!). Din pacate sistemul de operare e mult, mult sub asteptari si standardul actual.

     On topic – imi place cum arata acest Asus dar am indoieli serioase in privinta firmei. Fara o garantie de 3 ani nu m-as apropia.

     Reply
     • iGreen pe 18 Oct 2011

      Pai da detalii, ca e OS Lion, ce te-a deranjat, n-ai putut juca Solitaire?

      Reply
      • sym pe 19 Oct 2011

       Totul – orice activitate, cat de mica, de la mutatul unui fisier la pornitul unei aplicatii – are nevoie de o tasta in plus, un pas extra, o parola de introdus a N-a oara, cativa cm suplimentari de miscat mouse-ul, fata de Windows. Se aduna. Finder-ul nu se compara cu Explorer, parca e ceva din anii ’90. Nici nu vorbesc de gunoiul informatic numit aplicatii cu care vine, am ras aproape tot.

       Reply
    • sonyc pe 01 Oct 2012

     exact! :) )))

     Reply
 • mihai pe 20 Oct 2011

  stie cineva pe cand il putem achizitiona de la noi?

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului