Hi-Tech

Apple Mac Pro: cel mai spectaculos computer din ultimii ani

scris pe 11 Iun 2013 de Constantin Barbu 16165 vizualizări
macprofeat

Apple a anunțat luni în cadrul Worldwide Developer Conference 2013 noul model Mac Pro, o stație de lucru destinată profesioniștilor, cu un design extrem de spectaculos și performanțe excepționale.

Dacă până acum seria de stații de lucru Mac Pro era poate cel mai puțin spectaculos computer Apple, practic un tower obișnuit, cu o carcasă din aluminiu, noua generație este un exercițiu de design uimitor. În locul unei cutii rectangulare, computerul are forma unui cilindru negru, parcă desprins dintr-un film science-fiction, și un volum semnificativ mai mic decât generația precedentă.

Noul Mac Pro va fi în continuare bazat pe procesoare Intel Xeon, cu un total de maxim 12 nuclee într-un sistem. Conform Apple, performanțele noii stații de lucru vor fi de până la de două ori mai bune decât cele ale generației curente. Capacitățile computerului vor putea fi extinse în continuare, doar că nu prin plăci PCI Express ca până acum, ci prin aparate conectabile prin noul standard Thunderbolt 2, care oferă viteze de transfer de până la 20Gbps.

Sistemul include, pentru prima dată în mod standard, două plăci video profesionale AMD FirePro, care vor fi capabile să livreze semnal pentru până la trei monitoare 4K conectate simultan. Stocarea va fi bazată exclusiv pe memorie flash, care va fi conectată direct la sistem, fără să treacă printr-o interfață SATA convențională, care, conform Apple, ar fi o limitare a potențialului de viteză oferit de tehnologie. Noul computer va fi disponibil până la finalul anului la un preț care încă nu a fost stabilit. Mai multe detalii pe apple.com, pe pagina specială dedicată Mac Pro.

[nggallery id=781]

4 comentarii

 • bobo pe 13 Jun 2013

  kaka maka. Tot processor Intel, deci performantele nu sunt meritul Apple

  Reply
  • Lucid pe 15 Jun 2013

   Daca nu te pricepi, mai bine taci din gura. Performanta e dat nu doar de cpu ci de arhitectura in general (hardware si software). Tu pariez ca te pricepi si la fotbal si la politica si la mestecat seminte.

   Reply
 • apolodor pe 17 Jun 2013

  Pentru Apple, produsele tehnologice trebuie sa fie imbracate in design revolutionar, altfel ei nu prea pot sa vanda produsele.
  Pentru Apple, David Beckham este mai revolutionar decat Einstein, pentru ca pentru Apple, aspectul este cea mai importanta calitate a produsului.
  Apple pune mai mult pret pe designeri decat pe ingineri…
  La ce o trebui ca un computer sa aiba o forma spectaculoasa… Tot sub birou il tii…

  Si exact cum a remarcat si bobo, performanta computerului tine de componentele altor producatori. Apple doar a asamblat componente puternice intr-o carcasa a carui design este “imprumutat” de la cafetiera Braun KF 20 (inca odata… Braun).

  Reply
 • MacMac pe 25 Mar 2014

  ai avut vreodata un mac? eu am doua, un imac si un macbook air, imac-ul il am de 7 ani si merge la fel ca in prima zi. Am amici care is la a 3-4-a rashnitza de atunci, clasicele desktopuri cu blue screen.

  Asa ca daca nu ai habar, nu mai vorbi de pe pereti.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului