Hi-Tech

Apple ar putea lansa un ceas inteligent cu ecran flexibil din sticlă

scris pe 11 Feb 2013 de Constantin Barbu 8806 vizualizări
feat watch

Apple ar putea testa un ceas inteligent, care să fie bazat pe sistmeul de operare iOS, folosit în prezent pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad, conform unor surse din interiorul companiei, citate de New York Times și Wall Street Journal.

Conform NY Times, compania testează deja prototipuri ale noului produs în campusul din Cupertino. Ceasul inteligent ar urma să fie construit în jurul unui ecran curbat din sticlă, care să se muleze perfect pe forma mâinii utilizatorului. Conform publicației citate, tehnologia pentru a crea un astfel de aparat, cu un ecran din sticlă flexibil, există deja, iar Apple ar putea-o implementa într-o nouă generație de produse, care să înlocuiască treptat smartphone-urile actuale.

Noul “iWatch” ar putea integra sistemul de control vocal Siri și câteva dintre aplicațiile principale de pe platforma iOS, cum ar fi un sistem de navigație GPS, de management al contactelor și a calendarului, plus aplicații de la dezvoltatori independenți care să lărgească paleta de funcționalități ale aparatului. O altă funcție extrem de importantă a noului gadget ar fi cea de instrument de plăți: Apple ar putea integra un sistem tip NFC, care ar permite utilizatorilor să își plătească toate cumpărăturile de valoare mică printr-o simplă mișcare a încheieturii.

Toate informațiile sunt încă la nivel de zvon, dar dată fiind preocuparea pieței pentru noile tipuri de computere care să fie permanent purtate de utilizatori, fie sub formă de ceasuri, ochelari sau alte formate încă neîncercate, există șanse ca ceasul inteligent Apple să devină realitate în următorul an.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului