Hi-Tech

Apple a lansat OS X 10.8 Mountain Lion

scris pe 25 Iul 2012 de Constantin Barbu 13950 vizualizări
Screen shot 2012-07-25 at 16.51.40

Apple a lansat Mountain Lion, cea de-a opta iterație a sistemului de operare OS X. Noul sistem aduce o serie de functii noi și continuă tendința de uniformizare a interfeței între Mac și iPad.

Update-ul costă 15,99 Euro și este disponibil exclusiv prin magazinul de aplicații Apple App Store. Printre funcțiile noi se numără un nou sistem de notificări, similar celui din iOS, integrarea în sistemul de operare a mai multor rețele de socializare, printre care Facebook și Twitter, și adăugarea mai multor aplicații disponibile până acum pe iPad și iPhone.

Noua aplicație Messages permite transmiterea de mesaje către alte aparate Apple compatibile cu protocolul iMessage în mod gratuit, iar funcția AirPlay Mirroring permite transmiterea imaginilor de pe monitor către un Apple TV fără nici un fir. În plus, Apple promite o integrare îmbunătățită cu serviciul iCloud și un nivel mai ridicat al securității în noul OS. Detalii complete pe apple.com.

13 comentarii

 • Satyr pe 25 Jul 2012

  Update-ul costă 15,99 Euro
  Update-ul costă 15,99
  Update-ul costă
  costă

  Go to Linux.

  Reply
  • Alexio pe 25 Jul 2012

   Linux Mint este un sistem de operare gratuit, conceput cu scopul de a uşura şi a face cât mai plăcută utilizarea calculatoarelor.

   Linux Mint is actually pretty brilliant!

   Reply
  • moucha pe 26 Jul 2012

   Linux este exceptional si gratuit. Pana ai nevoie de suport tehnic. Atunci ai trei variante: a) rezolvi singur problema; b) cauti pe forumuri si c) platesti suport. Pentru o firma variantele a si b sunt consumatoare de timp si cum timp inseamna bani, de fapt totul se poate reduce la “platesti”.

   PS: Intr-o firma mare update-urile se fac greu. Si asta pentru ca daca un update are un bug si il instalezi pe 2000 de computere, risti sa dai faliment pentru ca nu va functiona nimic.

   Reply
 • das pe 25 Jul 2012

  ok. deci instaleaza niste jucarii care sunt prin app store.

  Totusi pentru ce sa dea lumea bani pe el?

  Reply
  • Koni pe 25 Jul 2012

   Nu ai inteles. E un nou sistem de operare, nu niste “jucarii” care vin prin Appstore.

   Reply
  • Hollow pe 25 Jul 2012

   E un sistem nou, mai stabil si mai rapid pe aceleasi arhitecturi, cu imbunatatiri care fac interactiunea mai naturala si mai placuta. Pe scurt, exact opusul unui nou Windows – care apare o data la 6-7 ani si costa de cel putin 15 ori mai mult.

   Reply
   • Hollow pe 25 Jul 2012

    Si vorbesc din experienta, il am pe MBP.

    Reply
   • Hollow pe 25 Jul 2012

    Si partea cea mai misto, nu stiu daca stii, dar daca tii neaparat sa nu dai bani pe el (desi 20 de dolari nu mi se pare un capat de tara), poti sa ti-l instalezi de pe net, si Apple nu-ti cere absolut nici o licenta si ai acces la toate update-urile fara probleme. Si asa a fost intotdeauna.

    Reply
   • Torax pe 26 Jul 2012

    Windows costa mai mult pentru ca e un sistem de operare “stand alone” si nu un “upgrade”. De asemenea in lumea asta “you get what you pay for”; Windows costa mai mult pentru ca valoreaza mai mult. Simplu.

    Reply
 • Ov pe 25 Jul 2012

  2007 is… NOW!

  Reply
 • dumi pe 26 Jul 2012

  Lucrez in dezvoltare software si am nenorocul sa imi fac treaba pe un mac book pro cu 10.6 lion pe el

  Este de departe cel mai prost sistem de operare de pe piata, plin de buguri si limitat in functionalitate.

  Puneti linux (puternic) sau windows (stabil).

  Evitati mizeria asta scumpa.

  Reply
  • moucha pe 26 Jul 2012

   Pentru un dezvoltator bazat ma intreb cum ai instalat tu un 10.6 Lion? Pentru ca 10.6 se numeste Snow Leopard. 10.7 e Lion. Ah, scuze, ti-a scapat butonul pe tasta alaturi. Explicabil. Cand scrii soft tot asa iti zburda degetele pe alaturi? Daca da, sper ca faci webdesign. Caci daca programezi lifturi sau procese industriale, asa cu o scapare “din buton” omori 3 oameni ca deh, ai incurcat 2 metri cu 3 metri. Chair: cine naiba a pus tastele 6 si 7 asa de apropiate?!?

   Reply
 • madonion pe 27 Jul 2012

  Am deschis o mica afacere pe webdesign. Inital strangeam bani pt un mac SH. Din ratiuni financiare am ajuns la linux. Dupa o luna de acomodare pot spune ca in afara de photoshop – pe care oricum nu-l foloseam la capacitatea lui – nu-mi lipseste nimic. Mai greut dar imi fac treaba bine doar cu soft gratuit. Interfata Unity de la Ubuntu s-a dovedit mai ergonomica decat cea a mac os-ului. Mi se pare bestiala si nu m-as intoarce pt nimic in win sau mac!

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului