Hi-Tech

Amazon lansează tableta Kindle Fire și trei noi e-book readere

scris pe 28 Sep 2011 de Constantin Barbu 7571 vizualizări
amazon-fire-touch-kindle-family-2

Amazon, producătorul celui mai bine vândut e-reader de pe glob, a anunțat lansarea unei noi generații Kindle prin patru noi produse. Cea mai importantă noutate este tableta Kindle Fire, un dispozitiv cu ecran tactil de 7 inci, procesor dual core și o greutate de doar 400 de grame. I se adaugă o nouă versiune convențională a e-reader-ului Kindle precum și două variante controlabile prin ecrane tactile.

Kindle Fire reprezintă prima încercare a Amazon, cea mai mare librărie on-line din lume, de a crea o tabletă în adevăratul sens al cuvântului. Gadgetul pune accent pe cumpărarea și consumul produselor puse la vânzare în magazinul Amazon. Astfel, Fire are o abordare diferită asupra pieței tabletelor față de toți ceilalți concurenți. Cu un ecran LCD IPS de 1024 x 600 pixeli, tableta are un procesor de 1Ghz și un browser foarte rapid, denumit Silk, care optimizează paginile pentru utilizare mobilă folosind un sistem cloud computing.

Kindle Fire beneficiază de cameră video, microfon sau de posibilitatea de a folosi o cartelă 3G, dar, conform producătorului, este un dispozitiv ideal pentru vizionarea de filme în streaming și citirea revistelor sau cărților. Amazon, unul dintre cei mai mari distribuitori de media digital din lume, va oferi pe noua tabletă acces la toate magazinele sale de conținut, fie că este vorba despre cărți, muzică sau filme. Specificațiile tehnice complete includ un procesor dual-core la 1Ghz, 512MB memorie RAM și 8GB spațiu de stocare. Fire va putea rula aplicații din magazinul Amazon, dar nu va putea accesa sursa oficială de aplicații pusă la dispoziție de Google, Android Market. Tableta va costa 199$ la lansare în SUA și reprezintă mai mult o nouă platformă de distribuție a conținutului pentru Amazon.

Cele trei noi e-book readere vor folosi tehnologia convențională e-ink, prezentă și în aparatele Kindle precedente, și se vor diferenția prin modul de control și conectivitatea oferită. Astfel, modelul de bază va costa 79$ în SUA și va include doar conectivitate WiFi și control prin butoane, iar modele superioare, numite Kindle Touch, vor folosi ecrane tactlie și se vor diferenția prin conectivitatea WiFi (99$) sau WiFi+3G (149$). Mai multe detalii pe amazon.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului