Hi-Tech

Acer Aspire S5: cel mai subțire laptop din lume

scris pe 09 Ian 2012 de Constantin Barbu 14395 vizualizări
acer-aspire-s5-press-Acer_Aspire_S5_1-rm-verge-1020_gallery_post

Acer a prezentat luni la târgul CES 2012 (Consumer Electronics Show) de la Las Vegas un laptop cu o diagonală de 13,3 inci și o grosime de doar 15 mm în cel mai gros punct. Specificațiile includ o carcasă fabricată dintr-un aliaj de aluminiu și magneziu, un procesor Intel Core de ultimă generație și un port Thunderbolt, cu o viteză de transfer de până la 10Gbps.

Laptopul va avea o greutate de 1,35kg și va fi dotat în mod standard cu un sistem de stocare tip SSD, care va permite o viteză semnificativ mai rapidă în operare și o revenire cvasi-instantanee din stand-by. Aspire S5 va fi unul dintre primele laptopuri PC care vor include și un conector Thunderbolt, dezvoltat de Intel și promovat intens de Apple în ultimul an. Noul port este de două ori mai rapid decât USB 3.0 și va permite atașarea aproape oricărui periferic, de la sisteme de stocare ultra-rapide la plăci grafice sau de captură video.

Până în acest moment nu au fost prezentate specificațiile complete ale noului PC și nici prețul, dar se știe că noul model va fi disponibil în al doilea trimestru al anului.

5 comentarii

 • Adrian pe 09 Jan 2012

  Cred că Acer a anunțat laptopul duminică, întru-cât chiar acum este luni, ora 4:34am în Las Vegas, așadar nu aveau cum să participe la CES 2012. Mai mult, CES 2012 începe marți, 10 ianuarie 2012.

  O zi bună,
  Adrian

  Reply
 • Oliver pe 09 Jan 2012

  Totusi este ACER, dupa parerea mea cea mai proasta marca de notebookuri(de la proiectare la fiabilitate)

  Reply
  • George pe 10 Jan 2012

   Ai avut vreun Acer pe mana? iti zic ca HP-ul e mai prost ca Acer-ul si alte multe branduri. si asta o zic din cunostinta de cauza

   Reply
  • Patrunjel pe 02 Apr 2012

   Am un Aspire de 6 ani si sunt incantat de alegerea mea!

   Reply
 • interogativ pe 10 Jan 2012

  cel care a proiectat acest laptop tinea cura de slabire

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului