Acer Aspire S – un nou UltraBook disponibil pe piață

Până astăzi, pe piață existau doar două laptopuri care puteau fi clasificate ca fiind ultrabook-uri: MacBook Air și Samsung Series 9. Definită de un corp extrem de subțire, dar cu performanțe foarte bune, noua categorie de computere mobile primește azi un al treilea model disponibil comercial: Acer Aspire S.
Intel pare să creadă că viitorul aparține calculatoarelor ultra-mobile, cu grosimi inimaginabil de mici în urmă cu nu mai mult de cinci ani, dar cu performanțe demne de un aparate mult mai masive și carcase construite din materiale elegante. Conceptul Ultrabook a atras foarte multă atenție, atât din partea presei, cât mai ales din partea producătorilor de PC-uri, fie că este vorba de Asus, Toshiba, Lenovo sau Acer, dar până în prezent nu s-a materializat prin nici un produs care să poată fi cumpărat.
Nou-lansatul Aspire S este al doilea model care amenință în mod concret supremația modelului MacBook Air în acest segment: cu un procesor Intel Core i5, 4GB de RAM și un sistem de stocare hibrid, ce include un SSD de 20GB și un HDD clasic de 320GB, noul laptop are o diagonală de 13,3 inci și cântărește doar 1,35 Kg. Autonomia promisă este de șase ore în condiții de utilizare normală și până la 50 de zile în standby.
Prețul pentru Europa nu a fost comunicat până în prezent, dar în SUA modelul Aspire S va costa 899$, mai puțin cu 300$ decât un MacBook Air de 13 inci. Producătorul va oferi pentru început o singură configurație, disponibilă din această săptămână, dar în timp vor fi disponibile și variante mai lente sau mai puternice, cu prețuri pe măsură. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Acer.
Citeste si ...
Alte articole scrise de:
Constantin Barbu
- Noi funcții la televizoarele de vârf: comandă prin gesturi și voce, procesoare dual-core și panouri OLED de dimensiuni mari
- Prima universitate specializată pe gastronomie din Spania s-a deschis în Țara Bascilor
- Jura Impressa Z9 Touch: cafea Swiss Made
- iPod la 10 ani – finalul poveștii rotiței magice?
Astia au innebunit. E exact ca MacBook Air. Ce rost mai are ca o companie sa faca un design pt un produs, daca alte firme concurente au dreptul sa-l copie in asa nesimtire? Daca Dacia ar face Logan 2 sa arate exact ca BMW seria 3, cred ca cineva s-ar sesiza. De ce nu se face asta si la produse IT?
Avand in vedere ca un laptop are tastatura mouse pad si ecran e cam greu sa patentezi o asezare a lor ca asa n-ar mai avea voie nimeni sa puna tastele sau mouse-pad-ul unde se pun normal ca ar trebui sa plateasca si nu putin primului care le-a pus asa. Nu prea ai cum sa le pui altfel sau sa faci tastele altfel. Si s-ar crea si abuzuri. Design-ul la masini e altceva, era similar doar daca te refereai la pozitia motorului sau a scaunelor. Si oricum si masinile au inceput sa semene intre ele destul de mult. Le mai diferentiaza masca cu faruri si spatele
Mai exista si Sony Vaio Z… dar daca ziceti ca sunt doar 2 pe piata asa o fi.
corect… si ar mai fi si alte chinezisme cum e si “autohtonul” Evolio U9.
dragi oameni, înainte de a scrie, menționați la care piață faceți referire, și măcar un google cu ultrabook v-ar spune câte ultrabook-uri exista, și poate un pic de explicare pentru ce este ultrabook-ul pentru necititorii de engleza n-ar strica.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ultrabook
Pai ce au copiat, grosimea?
)
Chiar daca ar fi Loganul la carcasa ca BMW -ul, lumea stie ca ce e sub capota face diferenta. Si chiar si din ce e facuta capota.
Dar la calculatoare nu e asa, toate placile de baza le face aceeasi fabrica chinezeasca.
Si carcasele la fel, aceeasi tabla, acelasi plastic, matritele difera cat de cat.
Nu mai zic de display -uri ca toti le cumpara din acelasi loc (aproximativ-metaforic vorbind).
Care e fanboy si zice ca merita sa dai 300$ in plus doar ca scrie pe el cuvantul care ii este drag din motive doar de el intelese, n-are decat sa se supere, dar lumea merge inainte si vanzarile la fel.
Un lucru e clar: concurenta e buna pentru cumparator.