Hi-Tech

Sistemul de sunet din măsuța de cafea – Acoustable

scris pe 26 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 7256 vizualizări
Design - Acoustable

Acoustable este o măsuță de cafea specială care găzduiește un sistem audio cu două difuzoare și un subwoofer. Rezolvă probleme legate de spațiu, promite calitate audio înaltă și se prezintă sub forma unei piese de mobilier cu un design absolut special.

Un joc de cuvinte traductibil prin „masa acustică“, Acostable este un proiect de design bazat pe o reflecție asupra muzicii și modului în care oamenii o ascultă. Incinta fabricată din beton polimer acționează ca o cutie de rezonanță pentru un sistem audio 2.1 Teac amplasat în interior, ajutat de un convertor de semnal digital-analog cu funcție de radio, CD, dar compatibil și cu playere iPod.

Desenul după care s-a făcut proiectarea urmează linii fluide și beneficiază din plin de proprietățile fizice ale polimerului extrem de maleabil, dar în același timp și foarte dur. Studioul de design din Belgia a mizat foarte mult pe ideea surprizei din spatele unei forme care nu își anunță în nici un fel adevăratul scop. Datorită proiectării, toate cablurile sunt ascunse, iar difuzoarele emit sunetul printr-un inel poziționat imediat sub tăblie. În același fel, undele de frecvență joasă părăsesc incinta mesei printr-un decupaj realizat în partea de jos a mesei. Controlul se face prin intermediu unei telecomenzi, de asemenea ușor de ascuns în interiorul incintei.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului