Hi-Tech

Televiziune, internet și jocuri prin o singură telecomandă – toggle

scris pe 26 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 7091 vizualizări
toggle feat

Un studio de design din Seattle, SUA, a dezvoltat un dispozitiv care elimină problema multitudinii de butoane în cazul televizoarelor inteligente. Foarte asemănătoare unui schimbător de viteze auto, toggle trece instantaneu de la o tastatură folosită pentru chat sau navigare pe Internet la o interfață tactilă de control a jocurilor.

Se prea poate ca numele Carbon Design Group să nu vă sune cunoscut din prima, dar portofoliul studioului de design cuprinde lucrări importante pe care le cunoașteți cu siguranță. Desenatorii americani au colaborat cu Microsoft pentru designul volanului Xbox, mouse-ul pliabil Arc sau la proiectarea camerei Kinect, dar și cu alte companii pentru dezvoltarea unor dispozitive medicale sau a unor accesorii casnice.

Schimbarea interfeței se face prin glisarea măștii într-una din cele patru direcții: stânga pentru folosirea ca o telecomandă obișnuită, sus pentru tastatură, dreapta – jocuri, iar jos pentru navigarea pe internet


Un proiect interesant este și „toggle“, concept care mai devreme sau mai târziu va ajunge să fie încorporat în oferta unui producător de televizoare pentru modul inovator și foarte elegant în care elimină aglomerația de butoane de pe telecomenzile moderne. Cu ajutorul unei matrici formată din butoane capacitive, toggle poate lua funcționalitatea a patru telecomenzi diferite.

Telecomanda este alcătuită din două componente suprapuse: o matrice neinteligibilă de simboluri și litere și o mască ce descoperă selectiv controalele necesare

Telecomanda este formată din două suprafețe de formă ovală: baza, o aglomerare de simboluri și litere, și o mască suprapusă peste. Atunci când utilizatorul își dorește schimbarea funcționalității nu trebuie decât să gliseze masca într-una din cele patru direcții. Matricea de pătrate transparente va ascunde simbolurile care nu îi sunt necesare, păstrându-le vizibile doar pe cele din interfața dorită. Combinată cu sistemul de operare al unui televizor inteligent, telecomanda va permite tastarea rapidă, navigarea mult mai ușoară pe Internet, controlul TV sau al jocurilor.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului