Gourmet

Un nou magazin de delicatese a fost deschis în Bucureşti

scris pe 17 Mai 2012 de Bogdan Ștefănescu 13609 vizualizări
IMG_9147

Un nou magazin Le Manoir a fost inaugurat săptămâna aceasta în București, cu participarea lui Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti, şi Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti.

”Așa cum în orice restaurant de lux vinurile și mâncarea franțuzească și italiană apar împreună în meniuri, în aceeși formulă se găsesc și în magazinele Comtesse du Barry, într-o complementaritate a gustului”,  a declarat Cristi Preotu, director asociat la Le Manoir.

Cei doi diplomați au întărit ideea de complementaritate a produselor italiene şi franţuzeşti şi au salutat, prin discursurile lor, extinderea Comtesse du Barry în România.

Comtesse du Barry oferă produse haute de gamme elaborate după rețete exclusive: foie gras, terine, jambon, brânzeturi maturate franţuzeşti, caviar, somon afumat, castane și fructe glasate, dulcețuri sau praline de ciocolată. Aici se găsesc bomboanele de ciocolată Maxim’s de Paris sau Michel Cluizel, mirodenii exotice și rafinate de la Terre Exotique. Brandurile cel mai recent intrate pe piața românească prin intermediul magazinelor Comtesse du Barry sunt uleiurile Chateau Estoublon, ceaiurile Kusmi Tea, precum și cel mai titrat porto din lume, Porto Grahams.

Alături de gama de delicatese, în magazinele Comtesse du Barry clienţii pot găsi şi băuturi fine, de la champagne la Cognac sau Armagnac şi vinuri de la cele mai faimoase case din lume.

Le Manoir, compania care deţine master-franciza Comtesse du Barry din 2006, a investit în magazinul deschis recent în Bucureşti aproximativ 200.000 de euro şi estimează că vânzările din primul an vor depăşi dublul sumei. Extinderea brandului Comtesse du Barry în România va continua tot în această lună odată cu lansarea magazinului din Cluj-Napoca. După  noua inaugurare, Comtesse du Barry va avea la noi în ţară șase magazine la București, Cluj, Timișoara și Constanța.

Brandul Comtesse du Barry există încă din 1908, când soţii Joseph şi Gabrielle Dubarry au hotărât să producă împreună „cel mai bun foie gras din lume”. Primul magazin de brand, care vindea exclusiv produse Comtesse du Barry a fost lansat în 1975 după ce o grevă poştală naţională a blocat livrarea produselor în toată Franţa timp de 40 de zile. Astăzi, după patru generaţii, brandul Comtesse du Barry continuă să fie unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai gastronomiei fine franţuzeşti.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului